Οι 28 θέσεις που έχασε αυτή την εβδομάδα ο Ρότζερ Φέντερερ έφεραν στον Ελβετό σε πρωτόγνωρο (αν και φυσιολογικό) χαμηλό…βαρομετρικό καθώς από την Δευτέρα βρίσκεται στο Νο96 του κόσμου! 

Ο πρώην Νο1 στον κόσμου και κάτοχος 20 Grand Slam επιστρέφει στην ίδια ακριβώς θέση μετά από 23 χρόνια και τις 27 Σεπτεμβρίου του 1999. 

Κι αυτό φυσικά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα ακολουθήσει για τον 40χρονο, αφού μετά το Wimbledon ο Φέντερερ θα βρεθεί εκτός κατάταξης με μηδέν βαθμούς. 

Αυτή τη στιγμή ο Ελβετός έχει 600 βαθμούς τους οποίους θα χάσει, μετά το τέλος του Wimbledon. Αυτοί οι βαθμοί ήταν το υπόλοιπο 50% των 1.2000 από τη συμμετοχή του στον τελικό του 2019. 

Καθώς το τουρνουά ακυρώθηκε το 2020, ο Φέντερερ έχασε τους πρώτους 600 βαθμούς πέρσι, ενώ φέτος θα χάσει το υπόλοιπο 50% (βάσει της συνθήκης που υπήρχε στην κατάταξη στην εποχή της καραντίνας). 

Θυμίζουμε ότι ο Φέντερερ έχει δηλώσει ότι θα αγωνιστεί τόσο στο Laver Cup, όσο και στο τουρνουά της Βασιλείας (Οκτώβριο) δύο διοργανώσεις οι οποίες όπως τόνισε, θα ξεκαθαρίσουν το μέλλον του στο τένις. 

Video highlights