Ο Ρότζερ Φέντερερ χαρακτήρισε σωστή την απόφασή του να φύγει, μετά από 20 και πλέον χρόνια συνεργασίας, από τη NIKE και να βρει νέα ενδυματολογική “στέγη” στην UNIQLO.


Ένας χρόνος, περίπου, έχει περάσει από το πιο σημαντικό νέο όσον αφορά στο κομμάτι του marketing που έλαβε χώρα στο τένις το 2018.

Μιλάμε φυσικά για την αποχώρηση του Ρότζερ Φέντερερ από τις τάξεις της NIKE στη οποία ανήκε “ισόβια” από την αρχή της καριέρας του και η μεταπήδησή του στην UNIQLO με μια “Βασιλική” συμφωνία διάρκειας 10 ετών και συνολικών κερδών 300 εκ. δολαρίων!

Πρόσφατα μάλιστα, έγινε γνωστή η “νίκη” του Ελβετού τενίστα στη διαμάχη του υπήρχε με τη NIKE για τα δικαιώματα του περίφημου logo RF το οποίο θα ανήκει στον “Βασιλιά” στο άμεσο μέλλον!

Πολλοί είχαν σοκαριστεί από την περσινή απόφαση του “Μαέστρου” να φύγει από μια καθόλα επιτυχημένη συνεργασία με την NIKE αλλά ο ίδιος επιμένει ότι ήταν η σωστή επιλογή.

“Ήταν μια υπέροχη αλλαγή για μένα μετά από 20 και πλέον χρόνια που ήμουν στη NIKE. H UNIQLO είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης, με πίστεψαν τόσο σαν παίκτη όσο και σαν άνθρωπο” ανέφερε ο Φεντ.

Συναντήθηκα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Τζον Τζέι και μου παρουσίασε ένα σχέδιο που με ενέπνευσε. Η UNIQLO διαθέτει ρούχα για κάθε στιγμή της μέρας. Όταν αποσυρθώ από το τένις δεν θα αποσυρθώ και από τη ζωή! Θα μπορώ να στηρίξω και άλλες προσπάθειες της εταιρείας. Μου ταιριάζει απόλυτα σε αυτή τη φάση της καριέρας μου”  κατέληξε ο “Βασιλιάς” που προτίμησε, προφανώς, το πιο μακρόπνοο πλάνο που του παρουσίασε η ιαπωνική εταιρεία ένδυσης.

 

Κώστας Αϊτάκης