Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει πολλές πιθανότητες την επόμενη Δευτέρα να βρίσκεται σε νέα ύψη στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπορεί να μην αγωνίζεται στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα, όμως απειλεί άμεσα τον Ράφαελ Ναδάλ για να τον προσπεράσει στον πίνακα της ΑΤΡ και να δημιουργήσει νέο ρεκόρ καριέρας, ανεβαίνοντας στο Νο3 του κόσμου!

Αν λοιπόν, ο Ναδάλ δεν καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο στο Citi Open αυτή την εβδομάδα, τότε ο Στέφανος θα εκμεταλλευτεί απόλυτα την περίσταση και θα τον βάλει από κάτω του στην ανανεωμένη παγκόσμια κατάταξη.

Ο Ισπανός για να παραμείνει στο Νο3 την ερχόμενη Δευτέρα, πρέπει να κάνει δικό του το τρόπαιο στην Ουάσινγκτον. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ο Τσιτσιπάς θα τον περάσει.

O Στέφανος θα πιάσει τους 8.115 ΑΤΡ πόντους στο νέο πίνακα, ενώ ο Ναδάλ σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου στην Ουάσινγκτον θα φτάσει τους 8.270. Αν δεν τα καταφέρει, τότε θα μείνει στο Νο4, με μικρότερη συγκομιδή.

Για να φτάσει στον τίτλο ο Ράφα, μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει πάντως. Τα ξημερώματα της Τετάρτης θα ξεκινήσει την πορεία του στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, αντιμετωπίζοντας τον home favourite, Τζακ Σοκ, στις 02:00GR.

CITI OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

 

Δημήτρης Χαλιάπας