Το ρωσικό τένις συνεχίζει να δέχεται πλήγματα μετά την εισβολή του στρατού της χώρας στην Ουκρανία και πλέον ετοιμάζεται να χάσει ένα από τα καλά νέα ονόματά του.

Η Βαρβάρα Γκράτσεβα, η 22χρονη από τη Μόσχα, η οποία φέτος έχει βρεθεί από τις πρώτες 100 στις πρώτες 50 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι κοντά στο να αποκτήσει τη γαλλική υπηκοότητα και να εκπροσωπήσει τα χρώματά της καθώς έχει τη βάση της στην Κυανή Ακτή από τη ηλικία των 16 ετών.

Μετά την ήττα της από την Πέτρα Κβίτοβα στο Miami Open η ίδια επιβεβαίωσε ότι όλα είναι έτοιμη για να γίνει η μετακίνηση και πλέον είναι πάρα πολύ πιθανό να κάνει την εμφάνισή της ως Γαλλίδα στο Roland Garros τον ερχόμενο Μάιο.

“Όταν άρχισα τη διαδικασία ο πόλεμος δεν ήταν καν κοντά οπότε κανείς δεν γνώριζες τι θα συμβεί”, είπε η Γκράτσεβα. “Είναι κάτι που ποτέ δεν είχαμε στόχο, οπότε γιατί όχι. Γιατί να μην πάρω την ευκαιρία; Η απόφαση δεν εξαρτάται από εμένα, υπάρχουν άλλοι άνθρωποι εκεί που θα αποφασίσουν για το μέλλον μου. Θα πω περισσότερα όταν πάρω τα χαρτιά μου, θα ολοκληρώσουμε τα γραφειοκρατικά αυτό το μήνα”.

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ δεν έχει δώσει δείγμα ότι σχεδιάζει να ακολουθήσει τα βήματά της ωστόσο είναι γνωστό εντός του αθλήματος ότι υπάρχουν παίκτες και παίκτριες από τη Ρωσία που πολλοί έχουν βάση τη Γαλλία και την Ισπανία, οι οποίοι εξετάζουν ένα παρόμοιο ενδεχόμενο.

 

Video highlights