Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μαζί με την υπόλοιπη Σερβική παρέα πανηγύρισαν δεόντως την κατάκτηση του παρθενικού ATP Cup.

Και εν μέσω των πανηγυρισμών τους, τραγούδησαν και στρατιωτικά τραγούδια για τη Σερβία (Military March Song) όπως και τραγούδια για το Κόσοβο, κάτι που δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι Κοσοβάροι και άλλοι Βαλκάνιοι κατηγορώντας τον Νόλε για ακραία έκφραση εθνικισμού.

Μάλιστα, ο αντιπρόσωπος της Πρίστινα στη Βουλγαρία, Έντον Τσάνα, αναφέρθηκε με πολύ υποτιμητικά λόγια προς τον Νόλε: “Μετά τα στρατιωτικά τραγούδια, ασχολήθηκαν και με το Κόσοβο! Μπορεί να είσαι ένας μεγάλος νικητής της ATP αλλά ταυτόχρονα να είσαι ακόμα ένας “πρωτόγονος” εθνικιστής και σοβινιστής. Δεν είναι τυχαίο που είναι ο λιγότερο αγαπητός κορυφαίος τενίστας της ιστορίας”.

Ο πατέρας του Νόβακ, Σρένταν, μίλησε σε πρωινή εκπομπή την επομένη του θριάμβου της Σερβίας και υπεραμύνθηκε των πατριωτικών τραγουδιών που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών της σερβικής αποστολής.

“Δεν είναι καμία ντροπή να αγαπάς τη χώρα σου. Όλοι οι Σέρβοι αγαπάμε τη χώρα μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι μισούμε τις άλλες χώρες. Η χώρα μας είναι η “γη της επαγγελίας” για μας, όπως η Ιερουσαλήμ για τους Εβραίους. Γι’αυτό, θα είμαστε πάντα με το Κόσοβο και τους δικούς μας ανθρώπους που είναι εκεί. Αυτό δεν θα αλλάξει ούτε σε εκατομμύρια χρόνια. Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας” ανέφερε ο Σρένταν.

 

Κώστας Αϊτάκης