Η πρωτοφανής περίοδος που ζούμε όλοι μας αλλά και οι επαγγελματίες τενίστες, έχει ωθήσει τους αθλητές που έχουν συνηθίσει να είναι με μια βαλίτσα στο χέρι αλλάζοντας χώρες ή και ηπείρους ανά εβδομάδα, να μείνουν για πολλές εβδομάδες στο ίδιο μέρος.

Στην περίπτωση της Πέτρα Κβίτοβα, το μέρος που την φιλοξένησε κατά τη διάρκεια του lockdown ήταν η γενέτειρά της, η Πράγα, το μέρος που της φέρνει τρομερά χαρούμενες αναμνήσεις αλλά και μία πολύ δυσάρεστη που ήταν φυσικά η δολοφονική επίθεση που δέχτηκε στο σπίτι της στα τέλη του 2016.

Για την 30χρονη Τσέχα όμως, η Πράγα σημαίνει…Fulnek.

Αυτό ήταν το πρώτο tennis club στο οποίο η Τσέχα χτύπησε τις πρώτες τις μπάλες στο τένις και έκανα τα πρώτα βήματα μιας πολύ μεγάλης καριέρας που σημαδεύτηκε από δύο Slams και πάμπολλες άλλες διακρίσεις.

Στο Fulnek, λοιπόν, επέστρεψε και πάλι η Κβίτοβα κάνοντας χαλαρές προπονήσεις ενόψει της επανόδου στην αγωνιστική δράση που ακόμα είναι άγνωστο πότε θα συμβεί.

Θυμίζουμε ότι το 2017, η Κβίτοβα είχε κάνει μια σπουδαία δωρεά στο συγκεκριμένο χώρο αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις του.

 

 

Κώστας Αϊτάκης