Όταν η WTA ανακοίνωσε τη λίστα με τα επερχόμενα τουρνουά τένις που θα γίνουν με την επανέναρξη της χρονιάς, ένα όνομα προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη: το Wuhan Open.

Η Γουχάν είναι η Κινέζικη πόλη όπου ξεκίνησε η τρομακτική πανδημία που συνεχίζει να ταλαιπωρεί ολόκληρο τον κόσμο και στις 19 Οκτωβρίου αναμένεται να φιλοξενήσει το ομώνυμο τουρνουά της WTA.

“Το να ξεπεράσουμε κάτι τέτοιο, είναι τεράστιο πράγμα. Η κίνηση αυτή είναι μεγάλης συμβολικής αξίας και πιστεύω ότι εμπνέει όλο τον κόσμο. Είναι μια ιστορία ελπίδας, όχι μόνο για την πόλη της Γουχάν αλλά για όλο τον κόσμο” είπε η διευθύντρια των αγώνων, Μπρέντα Πέρι στο Reuters.

Μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων τον Μάϊο στην Κίνα που έγειρε υποψίες για δεύτερο κύμα, η Γουχάν έχει πραγματοποιήσει 9.9 εκατομμύρια τεστ σε σύνολο 11 εκ. πλυθησμού.

“Πιστεύω ότι η Γουχάν έκανε φανταστική δουλειά στο πλαίσιο της ανάκαμψης. Πλέον δεν το ακούμε τόσο πολύ. Όχι, όσο ακούγαμε ότι η πανδημία ξεκίνησε από εδώ. Πλέον, όλα έχουν επιστρέψει σχεδόν στο φυσιολογικό. Οι μετακινήσεις, τα εστιατόρια, τα σινεμά, ο κόσμος έχει επιστρέψει στις δουλειές του και όλα δουλεύουν μια χαρά” πρόσθεσε η Πέρι.