Η ITF ανέθεσε στην χώρα μας την διοργάνωση των αγώνων του Group III της Ευρωαφρικανικής ζώνης στο Davis Cup, όπως σας είχε πληροφορήσει από χθες το Tennis24…


 

Η ανάπτυξη του ελληνικού τένις συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.

Μετά την διοργάνωση του Fed Cup στις εγκαταστάσεις του Tatoi Tennis Club τον Απρίλιο του 2018, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η χώρα μας θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει και αγώνες του Davis Cup, με την παρουσία μάλιστα του Στέφανου Τσιτσιπά στο ρόστερ της Εθνικής μας, να ξεχωρίζει.

Η ΕΦΟΑ είχε στείλει αίτημα να διοργανώσει τους αγώνες του τρίτου Group της Ευρωαφρικανικής ζώνης πριν μερικές ημέρες, και σήμερα η ITF έστειλε το “ΟΚ”. Το Tennis24 πάντως, σας είχε ενημερώσει από την Τρίτη για την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση:

Σπύρος Ζαννιάς: Το Ελληνικό Φίλαθλο κοινό θα δει να αγωνίζεται στην Πατρίδα του τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Tatoi Club. Οριστικά το Davis Cup στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2019

Σε συνέχεια του από 27/12/2019 Δελτίου Τύπου της Ε.Φ.Ο.Α. η Επιτροπή του Davis Cup της ITF αποφάσισε να αναθέσει στην Ελλάδα τη διοργάνωση του Davis Cup στην Ε.Φ.Ο.Α., κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα 09/09/2019, με τη συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά.

Η αποστολή θα απαρτίζεται από τους Στέφανο Τσιτσιπά, Μάρκο Καλοβελώνη, Πέτρο Τσιτσιπά και Μιχάλη Περβολαράκη. Αρχηγός της Αποστολής θα οριστεί ο Απόστολος Τσιτσιπάς με Εθνικό Προπονητή τον Δημήτρη Χατζηνικολάου και Εκπρόσωπο-Συντονιστή από το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. τον Αναπληρωτή Έφορο Αγωνιστικού Διονύση Κοντονή.

Η χώρα μας αγωνίζεται στο Group III της Ευρωαφρικανικής Ζώνης, στο οποίο συμμετέχουν 8 χώρες. Αντίπαλοι της Εθνικής μας είναι οι χώρες, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Εσθονία, Λετονία, Λουξεμβούργο,  Μονακό, Μαυροβούνιο, Πολωνία.

Η διοργάνωση θα γίνει στο Tatoi Club, όπου πραγματοποιήθηκε και το Fed Cup το 2018.Το αίτημα της Ε.Φ.Ο.Α. έγινε ομόφωνα δεκτό και τελικά παρέμεινε μόνη υποψήφια για τη διοργάνωση και μάλιστα σε μεγάλη ευχαρίστηση της ITF, αφού η διοργάνωση του FED CUP το 2018 δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων των συμμετασχουσών χωρών.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Εκφράζοντας ολόκληρη την Οικογένεια του Ελληνικού Τένις, θέλω να ευχαριστήσω την Διεθνή Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη της στην Ε.Φ.Ο.Α. και είμαι βέβαιος ότι η διοργάνωση θα είναι άψογη. Δύο συνεχόμενα χρόνια, αναλαμβάνουμε Παγκόσμιες Διοργανώσεις, γεγονός που πιστοποιεί την αγάπη και εκτίμηση προς την Ε.Φ.Ο.Α. της Διεθνούς Οικογένειας του Τένις. Άλλη μια φορά ο Γιάννης  Μυτιληναίος φιλοξενεί γενναιόδωρα στις εγκαταστάσεις του Tatoi Club τις Εθνικές μας Ομάδες. Η συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά σηματοδοτεί την άνοδο της Εθνικής μας και μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη μετάλλιο στους         «Ολυμπιακούς Αγώνες ΤΟΚΥΟ 2020.»

 

Δημήτρης Χαλιάπας