Οι άνθρωποι του Roland Garros, ανακοίνωσαν επίσημα την αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής του φετινού χωμάτινου Slam στο Παρίσι.

Όπως είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες ώρες, οι συζητήσεις της Γαλλικής Κυβέρνησης με τους ανθρώπους του τουρνουά για την μεταφορά της διοργάνωσης μια εβδομάδα αργότερα, ήταν έντονες.

Τελικά, η συμφωνία επιτεύχθηκε και με ΑΤΡ και WTA, με αποτέλεσμα το τουρνουά που ήταν προγραμματισμένο αρχικά για τις ημερομηνίες 23/5 – 6/6, να διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα.

Με τα νέα δεδομένα, οι αγώνες για το προκριματικό ταμπλό θα γίνουν από τις 24 μέχρι τις 28 Μαϊου, ενώ οι μάχες του κυρίως ταμπλό θα ξεκινήσουν την Κυριακή, 30 Μαϊου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 13 Ιουνίου.

Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν εκ νέου διαφοροποιήσεις στο καλεντάρι της ΑΤΡ και της WTA, καθώς η 2η εβδομάδα αγώνων στο Roland Garros, συμπίπτει με την 1η εβδομάδα της grass court season.

Την εβδομάδα 7 – 13 Ιουνίου είναι προγραμματισμένα τέσσερα τουρνουά. Δυο στο ανδρικό και δυο στο γυναικείο Tour. Πιο αναλυτικά: Σε Χερτόγκενμπος (ΑΤΡ 250 και WTA 250), Στουτγκάρδη (ΑΤΡ, 250) και Νότιγχαμ (WTA, 250).

Το ανανεωμένο πρόγραμμα των Tour θα γίνει γνωστό μέσα στις επόμενες ώρες.

 

Δημήτρης Χαλιάπας