Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το ταμείο δημόσιων επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, είναι σε συζητήσεις με την ATP καθώς ενδιαφέρεται να αποκτήσει μερίδιο στο επαγγελματικό τένις.

Όπως συνέβη πρόσφατα και με το γκολφ, οι Σαουδάραβες επιθυμούν να ρίξουν ζεστό χρήμα στο τένις με σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση σε διοργανώσεις και εμπορικά δικαιώματα.

Αυτή η προοπτική, φαίνεται πως χαροποιεί ιδιαίτερα τον Νικ Κύργιο ο οποίος δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει την ικανοποίησή του.

“Επιτέλους. Αναγνωρίζουν την αξία του τένις. Θα πληρωθούμε αυτά που αξίζουμε” έγραψε ο Ελληνοαυστραλός στο twitter, γεμίζοντας το ποστ με emojis από σακιά με δολάρια.

 

Το τένις είναι το πιο πρόσφατο άθλημα που συνδέεται με μια πιθανή εξαγορά από τη Σαουδική Αραβία, εγείροντας περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την επιρροή στον παγκόσμιο αθλητισμό μιας χώρας γνωστής για τις εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντένζι επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν “θετικές” διαπραγματεύσεις με υποψήφιους επενδυτές, μεταξύ των οποίων και το ταμείο δημόσιων επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Άλλωστε, λεπτομέρειες απομένουν για την επισημοποίηση της συμφωνίας για τη διοργάνωση του Next Gen ATP Finals το οποίο πρόκειται να μετακομίσει από το Μιλάνο στη Σαουηδική Αραβία για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Video highlights
Previous articleWimbledon: Πρόωρος αποκλεισμός για Κοκκινάκη
Next articleΚοινή προπόνηση Τσιτσιπά-Μπαντόσα (vid)