Με τίτλο “Νέο δυναμικό ξεκίνημα για τo τένις στην Ελλάδα” ο Θοδωρής Γκλαβάς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ).

Ο κ. Γκλαβάς, αναφέρεται στην κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται το Ελληνικό τένις με δεδομένο το εξαιρετικό μομέντουμ του αθλήματος στη χώρα μας, αναφερόμενος σε “ιδιοκτησιακές λογικές” των προηγούμενων ετών με σαφή αιχμή στην υπάρχουσα διοίκηση.

Παράλληλα, επισημαίνει την έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων, την απουσία αξιόλογων διοργανώσεων και την ανεπάρκεια στο επίπεδο επιμόρφωσης των προπονητών και των παραγόντων του τένις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Γκλαβά

Ο χώρος της ελληνικής Αντισφαίρισης βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη χρονική καμπή. Οι μεγάλες επιτυχίες σπουδαίων Ελλήνων αθλητών προσφέρουν στο άθλημα την προβολή που χρόνια επιζητούσε. Η συγκυρία για μια πραγματική άνοιξη του αθλήματος στη χώρα μας είναι η καλύτερη εδώ και πολλά χρόνια.

Όμως, η συγκυρία αυτή δεν έχει αξιοποιηθεί όσο θα μπορούσε. Οι προσπάθειες των σωματείων να αναδείξουν το άθλημα, συχνά δεν έχουν τη στήριξη που χρειάζεται. Οι εγκαταστάσεις είναι αρκετά πίσω σε σχέση με άλλες χώρες. Οι ποιοτικές αθλητικές διοργανώσεις σπανίζουν. Η επιμόρφωση προπονητών και παραγόντων είναι ανεπαρκής. Άνθρωποι και σωματεία με ικανότητες και διάθεση προσφοράς έχουν μείνει στο περιθώριο.

Έχει έρθει η ώρα το τένις στην Ελλάδα να μπει σε μια νέα εποχή και με πρωταγωνιστή την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) να δοθεί μια συνολική ώθηση στο άθλημα. Προς όφελος όλων των σωματείων, αλλά και των αθλητών κάθε ηλικίας.
Έχει έρθει η ώρα οι ευκαιρίες για το άθλημά μας να μη χάνονται αναξιοποίητες.
Έχει έρθει η ώρα να θέσουμε σε εφαρμογή έναν συνολικό σχέδιο ανάπτυξης της αντισφαίρισης στη χώρα μας.

Έχει έρθει η ώρα της ανανέωσης αφήνοντας πίσω ιδιοκτησιακές λογικές. Να χτίσουμε πάνω σε όποιο θετικό έργο έχει γίνει μέχρι στιγμής, προσθέτοντας νέες ιδέες και νέα πρόσωπα.

Υπηρετώ το τένις σε όλη μου τη ζωή. Διαμόρφωσα τον χαρακτήρα μου μέσα από την σκληρή δουλειά και την πειθαρχία που με χαρακτήριζε ως αθλητή. Μου έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσω εφόδια, παραστάσεις και εμπειρίες που καθόρισαν τη ζωή μου.

Σήμερα, αισθάνομαι έτοιμος να επιστρέψω στο τένις όσα εκείνο μου προσέφερε. Να δουλέψω σκληρά, με σχέδιο και πρόγραμμα, για να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στη χώρα. Να προσελκύσουμε περισσότερους αθλητές όλων των ηλικιών στα τερέν. Να αναβαθμίσουμε και να αυξήσουμε τις αθλητικές μας διοργανώσεις. Να φέρουμε στο άθλημα χορηγούς και επενδυτές, ώστε να εξασφαλίσουμε πόρους για τα σωματεία και τους αθλητές μας. Να εκσυγχρονίσουμε την ΕΦΟΑ, θεσμοθετώντας διαδικασίες συμμετοχής, διαφάνειας και λογοδοσίας.

Με αυτές τις δεσμεύσεις ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) και ζητώ τη στήριξη όλων για να βάλουμε το τένις στην Ελλάδα σε μια νέα εποχή“.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Θοδωρής Γκλαβάς ξεκίνησε να ασχολείται με το τένις σε μικρή ηλικία στον Αττικό Όμιλο Αντισφαίρισης Φιλοθέης (ΑΟΑΦ). Διετέλεσε μέλος της αγωνιστικής ομάδας του ομίλου με πολλές διακρίσεις και πανελλήνιες νίκες στα μονά και διπλά, όπως επίσης και σε διασυλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Σε ηλικία 16 χρονών μετέβη στις ΗΠΑ για να φοιτήσει στην παγκοσμίου φήμης ακαδημία τένις του Nick Bollettieri όπου ταυτόχρονα ολοκλήρωσε το λύκειο και έγινε αποδέκτης αθλητικής υποτροφίας σε ένα από τα καλύτερα «τενιστικά» πανεπιστήμια των ΗΠΑ (The Ohio State University). Διακρίθηκε αγωνιστικά αλλά και ακαδημαϊκά ολοκληρώνοντάς τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο με υψηλή διάκριση λαμβάνοντας πτυχίο στην Διοίκηση επιχειρήσεων στον τομέα Marketing και στον τομέα Transportation & Logistics.

Μετά τις σπουδές του, επέστρεψε στην Ελλάδα και ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τένις ταξιδεύοντας και συμμετέχοντας σε αγώνες σε όλον το κόσμο. Διέκοψε την αγωνιστική του καριέρα σε ηλικία 24 ετών όταν έγινε δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Harvard της Βοστώνης, τις οποίες ολοκλήρωσε λαμβάνοντας πτυχίο Μάστερς στη διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ).

Ακολούθως, εργάστηκε 6 χρόνια στην Νέα Υόρκη σε μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.  Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως σύμβουλος Διοίκησης και Ανάπτυξης στην LAMDA Development S.A. (βασικός μέτοχος Όμιλος Λάτση) όπου μεταξύ άλλων διετέλεσε Δ/νων Σύμβουλος της Μαρίνας Φλοίσβου, υπεύθυνος έργου του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos στην Θεσσαλονίκη καθώς και μέλος διοικητικών συμβουλίων διαφόρων εταιρειών του Ομίλου.

Από το 2008 έως το 2013 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και Δ/νων Σύμβουλος της Atticabank Properties Α.Ε., θυγατρική της ATTICA BANK.

Από το 2013 μέχρι σήμερα είναι σύμβουλος διαχείρισης κεφαλαίων και επιχειρηματικών επενδύσεων.

Ο Θοδωρής Γκλαβάς είναι 53 χρονών, παντρεμένος, πατέρας 3 παιδιών.

Video highlights