Μία… παραδοξότητα που υπήρχε στη Νέα Ζηλανδία έφτασε στο τέλος της, με τα εγκαίνια του πρώτου κορτ πάντελ στη χώρα. Το παράδοξο ήταν πως από το 2020 υπήρχε ενεργή η Ομοσπονδία Πάντελ Νέας Ζηλανδίας, πριν… δηλαδή δημιουργηθεί καν ο πρώτος αγωνιστικός χώρος!

Οι εγκαταστάσεις που φέρουν την ονομασία Riverside Sports Club βρίσκονται στο Όκλαντ και, παρόλο που μόλις ένα γήπεδο είναι αυτή τη στιγμή έτοιμο, αρκετά σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερα.

Στην τελετή των εγκαινίων, πέρα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ομοσπονδίας, το παρών έδωσε και η ηθοποιός Λούσι Λόουλες, γνωστή κυρίως για τον ρόλο της ως “Ζήνα” στην ομώνυμη σειρά. Συνολικά περισσότερα από 100 άτομα παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

 

Έως το τέλος του έτους στόχος της Ομοσπονδίας είναι να έχει εγκαινιαστεί και το Remuera Racket Club, επίσης στο Όκλαντ, που θα αποτελέσει το δεύτερο συγκρότημα εγκαταστάσεων πάντελ στη χώρα.

Στις αρχές του 2024 αναμένεται να ακολουθήσει η… διεύρυνση του Albany Tennis Club, με τη προσθήκη γηπέδων πάντελ, μετατρέποντάς το de facto σε έναν τρίτο χώρο εγκαταστάσεων, επίσης στο Όκλαντ.

Το Riverside Sports Club με το πρώτο του κορτ πάντελ.

 

Σημειώνεται πως η Νέα Ζηλανδία πρακτικά ακολουθεί την τεχνογνωσία της Αυστραλίας, μιας και η γειτονική της χώρα ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το πάντελ το 2016, σήμερα διαθέτει περίπου 40 γήπεδα στην επικράτειά της και έως το 2026 ο σχεδιασμός προβλέπει ο αριθμός να έχει εκτοξευθεί στα 200 κορτ.

 

Video highlights
Previous articleWTA Finals: Πρώτη φιναλίστ η Πεγκούλα (vid)
Next articleHighlights: Η πρόκριση της Πεγκούλα στον τελικό (vid)