Δεν έχουν σταματημό τα προβλήματα για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την ομάδα του. Ο 34χρονος Σέρβος αφίχθη πριν από λίγο στη Μελβούρνη, ωστόσο το νέο πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν με τη βίζα του, καθώς η ομάδα του υπέβαλλε λάθος τύπο βίζας, η οποία δεν είναι εγκεκριμένη. 

Πιο συγκεκριμένα το αίτημα για βίζα που υπέβαλε η ομάδα του δεν επιτρέπει ιατρικές εξαιρέσεις σε μη εμβολιασμένους! 

Παρά το γεγονός αυτό η συνοριακή Αρχή ζήτησε από την κυβέρνηση της Βικτώρια να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα δίνοντας έγκριση στη βίζα, όμως το αίτημα αυτό απορρίφθηκε αρνούμενη να στηρίξει τον Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Την είδηση αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός Αθλητισμού Τζάλα Πούλφορντ, η οποία μέσω twitter εξήγησε τους λόγους της απόρριψης της Βικτώριας για την έγκριση της βίζας του Σέρβου. 

“Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας ρώτησε αν θα εγκρίνουμε την αίτηση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς για την είσοδό του στην Αυστραλία. Δεν θα παρέχουμε στον Νόβακ Τζόκοβιτς ατομική αίτηση βίζας για να συμμετάσχει στο Australian Open. Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι σε δύο σημεία: Οι εγκρίσεις για βίζα είναι θέμα κυβερνήσεων και οι ιατρικές εξαιρέσεις θέμα των γιατρών.”

Η αλήθεια είναι ότι το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο για τον Νο1 του κόσμου, μετά την αποκάλυψη ότι θα αγωνιστεί ανεμβολίαστος και με ιατρική εξαίρεση, με το μεγαλύτερο μέρος των Αυστραλών να τον θεωρούν πλέον persona non grata 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το σίριαλ μπορεί να προκαλέσει και πολιτικό κόστος και μάλιστα λίγους μήνες πριν από τις εκλογές στην Αυστραλία. 

Θάνος Σταθόπουλος 

Video highlights