Ο ανοιχτός διάλογος της ΕΦΟΑ με την οικογένεια του ελληνικού τένις βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της το πρωί της Τρίτης.…


 

Διαβάστε τις πρώτες απόψεις/τοποθετήσεις/προτάσεις ανθρώπων του τένις, όπως τις δημοσιοποίησε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης:

Διάρκεια διαβούλευσης 7 ημέρες, μέχρι 11 Απριλίου.

dialogos@efoa.gr

Διαδικασία και όροι διαβούλευσης

Θέματα διαβούλευσης 5-11 Απριλίου 2020

07 Απριλίου 2020

Κώστας Κουτσάφτης:

Αγαπητοί φίλοι του ΔΣ της ΕΦΟΑ,

Χαιρετίζω την προσπάθεια σας και καταθέτω κι εγώ τις σκέψεις μου:

  1. Όποτε και να γίνει η άρση των μέτρων, πιστεύω ότι η πρώτη μας προτεραιότητα πρέπει να είναι βεβαίως η διοργάνωση του Πανελληνίου Juniors, Ανδρών-Γυναικών και το Σχολικό πρωτάθλημα. Είναι τα πρωταθλήματα που δίνουν μόρια και άλλα βοηθήματα.
  2. Επειδή πριν την οργάνωση των πιο πάνω, οι αθλητές θα χρειαστεί να μπουν σιγά-σιγά στην αγωνιστική δραστηριότητα, θα χρειαστεί να προηγηθούν τουλάχιστον δύο Ε3, με δεδομένο ότι αυτά δεν έχουν την ανάγκη για μετακινήσεις.
  3. Θα είχε ενδιαφέρον σε αυτή την περίοδο προσαρμογής οι Ενώσεις να οργανώσουν αβαθμολόγητα τουρνουά, τύπου Round Robin, όπου όλοι οι αθλητές θα δώσουν 3 αγώνες, χωρίς να ενδιαφέρει ο τελικός νικητής.
  4. Για τα Διεθνή, ότι πει η Tennis Europe, αλλά την ίδια βδομάδα να γίνονται Ε3 σε κάθε Ένωση που το επιθυμεί.
  5. Οι κληρώσεις των ταμπλό να γίνονται την προηγουμένη και το πρόγραμμα να ανακοινώνεται εγκαίρως, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός της ώρας του sign-in. Όποιος μπαίνει στην κλήρωση οφείλει να πληρώσει το sign-in του, άσχετα αν παρουσιαστεί ή όχι.
  6. Σχετικά με την Βαθμολογία: Σταματήσαμε την 11η βδομάδα. Αν πχ. οι αγώνες ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου, που είναι η 28η βδομάδα θα έχουμε 17 βδομάδες παγώματος, άρα θα πρέπει να αλλάξουμε το «βαθμολογία κυλιόμενη 52 βδομάδων» σε «κυλιόμενη 52+17=69 βδομάδων» μέχρι να φτάσουμε στην 11 βδομάδα του 2021. Τότε οι 69 θα μειώνονται σταδιακά σε 68, 67, 66 … μέχρι να γίνουν πάλι 52. Βεβαίως, θα εφαρμόσουμε ότι υποδείξει η ITF και η Tennis Europe, αφού αυτό που γράφω είναι προσωπική εκτίμηση.

Προβλέπω ότι το νέο ξεκίνημα θα είναι μια συγκινητική στιγμή, που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Προτείνω τουλάχιστον στο Πανελλήνιο μας να γίνει Έπαρση Σημαίας, τηρώντας όλα τα τυπικά της διαδικασίας.

Φιλικά και με εκτίμηση, KK

————————

Ε΄ ΕΝΩΣΗ Σέγκης Παναγιώτης:

Θέμα 1ο

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας με την εξάπλωση του COVID-19 που κατά την προσωπική μου εκτίμηση τα απαγορευτικά μέτρα θα ισχύσουν τουλάχιστον έως τέλη Μαΐου, πιστεύω ότι το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΦΟΑ θα πρέπει να συνεχιστεί με τις ημερομηνίες που ήδη υπάρχουν στο πρόγραμμα. Τυχόν παρεκκλίσεις πιστεύω πως θα δημιουργήσουν προβλήματα. Για το πανελλήνιο junior’s δεν μπορώ να εκφέρω άποψη όσον αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής του, διότι δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τις πανελλήνιες εξετάσεις και την φετινή σχολική χρονιά.

 

Θέμα 2ο

Αυτή την στιγμή η ηλεκτρονική διακυβέρνηση της ΕΦΟΑ έχει λύσει πάρα πολλά προβλήματα του παρελθόντος. Οι αθλητές, αθλήτριες, σωματεία, γονείς κλπ. έχουν μπει πλέον σε μια σειρά. Πιστεύω ότι το σύστημα πρέπει να εμπλουτισθεί με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω τραπεζών (web banking, Πιστωτικές, Χρεωστικές κάρτες κλπ), έτσι ώστε να λυθούν και τα προβλήματα με τις ανανεώσεις-εκδόσεις των δελτίων. Όσον αφορά τα sign in των πρωταθλημάτων θα πρέπει να δρομολογηθούν κάποιες επιλογές. Υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες για την εφαρμογή του οι οποίες δεν μπορούν να αναφερθούν αυτή την στιγμή.

ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΣΕΓΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε’ ΈΝΩΣΗΣ

———————————–

Δημήτρης Γεροστάθης:

Καλησπέρα σας και εύχομαι όλη η τεννιστική οικογένεια να είναι υγιής , ασφαλής και ορεξάτη πάλι να ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος που σε όλους μας έχει λείψει.

Συγχαίρω την πολύ καλή πρωτοβουλία της ΕΦΟΑ να δώσει βήμα και στους γονείς να εκφράσουν τις απόψεις τους για τον καλύτερο και πιο δίκαιο επαναπρογραμματισμό των αγώνων. Στο πλαίσιο αυτό παραθέτω παρακάτω κάποιες σκέψεις και εισηγήσεις μου με γνωμόνα να βοηθήσω σε αυτό το σκοπό.

Στη διάθεσή σας,

Δημήτρης Γεροστάθης

ΘΕΜΑ 1ο

ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 12-14-16: Προυπόθεση για τη διενέργειά του είναι ικανό πρότερο διάστημα σωστής προετοιμασίας/επανένταξης  των παιδιών (π.χ. 1.5 μήνας) και διενέργειας τουλάχιστον 1 Ε1 ή Ε2 προηγουμένως. Επίσης το διάστημα που θα διενεργηθεί θα πρέπει να σχολεία να είναι κλειστά.

TE/ ITF Αγώνες: Όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες μέχρι τις 13 Ιουλίου δεν θα διενεργηθούν με απόφαση της αρμόδιας ομοσπονδίας. Οπότε οι προγραμματισμένοι αγώνες από την ημερομηνία επανέναρξης αγωνιστικού προγράμματος και μέχρι αυτή την ημερομηνία, μπορούν να αντικατασταθούν με διενέργεια Ε1 και Ε2 που χάθηκαν το διάστημα της «καραντίνας».

Masters: Καθώς το συγκεκριμένο τουρνουά αφορά αποκλειστικά τους top 8 ranked στην Ελλάδα, θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατό πιο αργά σε περίπτωση που χαθούν τουρνουά κατηγορίας Ε1 η/και Ε2 ενώ η διεξαγωγή του μπορεί να συνδιοργανωθεί την ίδια ημερομηνία με άλλο τουρνουά, όπως και έχει συμβεί στο παρελθόν.

Διεθνή Ε3 Τουρνουά: Η μέχρι στιγμής συμμετοχή ξένων αθλητών αλλά και Ελλήνων στα τουρνουα αυτά είναι πολύ μικρή, γίνονται στην περιφέρεια και η βαθμολογία που δίνουν είναι ενός Ε3. Θα μπορούσαν να μειωθούν/ ακυρωθούν ή να γίνουν μόνο τα υπόλοιπα προγραμματισμένα τουρνουά μετά την επανέναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Βαθμολογία: Οι βαθμολογίες των τουρνουά 2019 που θα έληγαν μέσα στο διάστημα της «καραντίνας», θα πρέπει να διατηρηθούν έως την νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους το 2020.

Έναρξη προπονήσεων: Δευτέρα 4 Μαίου 2020

1ος Αγώνας επιπέδου Ε1/Ε2: 15 Ιουνίου

Προτεινόμενο Πρόγραμμα (αλλαγές μόνο):

Ε2 2ο: 15-21 Ιουνίου (στη θέση ΤΕ U12)

E1 3ο: 22-28 Ιουνίου (στη θέση TE U12)

Ε2 3ο :12 Ιουλίου (στη θέση ITF U18)

Πανελλήνιο (12-14-16): 16-26 Ιουλίου

Ε2 4ο: 31 Ιουλίου – 3 Αυγούστου

—–Διακοπές: 4-24 Αυγούστου ——-

Ε1 6ο : 6-9 Νοεμβρίου (στη θέση των Masters)

Masters (12-14-16-18): 12-16 Νοεμβρίου

ΘΕΜΑ 2ο

Το θέμα της δυνατότητας πληρωμής ηλεκτρονικά μέσω κάρτας είναι κάτι που το έχω προτείνει εδώ και πολύ καιρό και χαίρομαι που ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί έστω εν μέσω αυτής της πολύ δύσκολης συγκοιρίας για όλους. Είναι σημαντικό ώς μέσο πληρωμής να χρησιμοποιείται ο όρος Χρεωστική κάρτα που όλοι έχουμε στη κατοχή μας και χρησιμοποιούμε καθημερινά, αντί Πιστωτικής που μέρος έχει και λίγοι χρησιμοποιούν σήμερα.

Από εκεί και πέρα, αυτή η δυνατότητα μπορεί να ενσωματωθεί στην υπάρχουσα πλατφόρμα e-efoa.gr που όλοι έχουμε εξοικιωθεί καλά ενώ καλύπτει θεωρώ σε πολύ ικανό βαθμό τις αναγκές όλων. Ιδανικά εκτός από web, θα μπορούσε να υλοποιηθεί και σε app μορφή για πιο εύχρηστη πλοήγηση μέσω κινητού.

Τέλος, η ενσωμάτωση αριθμού κινητού στο λογαριασμό e-efoa.gr του αθλητή σιγουρα θα διευκόλυνε την άμεση επικοινωνία αθλητή-ΕΦΟΑ είτε με τη λογική alerts πχ «επιβεβαίωση πληρωμής» είτε άλλων ειδοποιήσεων στο που η ΕΦΟΑ επιθυμεί στο μέλλον να αποστείλει.

 ——————————–

Παπανικολάου Κωνσταντίνος:

1ο ΘΕΜΑ

Πρέπει να αξιολογηθούν κατά προτεραιότητα όλα τα πρωταθλήματα, εθνικά και διεθνή σύμφωνα με το μέγεθος και την χρηστικότητα του καθ’ ενός.

Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να έρθουμε σε συνεννόηση με το υπουργείο παιδείας, για το πότε θα διεξαχθεί το σχολικό πρωτάθλημα και μετά θα συνεχίσουμε για όλα τα άλλα.

Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι, από την στιγμή που θα αρθούν τα απαγορευτικά μέτρα, θα χρειασθούν και ένα εύλογο χρονικό διάστημα προετοιμασίας οι αθλητές/τριες, πέφτουμε επάνω στις εξετάσεις γυμνασίων και λυκείων, ο χρόνος έφυγε και μείναμε μονάχοι που λέει και το άσμα.

Μετά το σχολικό θα πρέπει να γίνουν τα Πανελλήνια Α/Γ και juniors επειγόντως, φτάνεις στον Αύγουστο και άντε να κρατήσεις τον γονιό μετά από τόση κλεισούρα και δίχως αρνί το Πάσχα για να παίξει ο Κωστάκης τένις, βρε ουστ από δω θα σου πει χωρίς να έχει άδικο και είσαι ακόμα στην αρχή.

Δύσκολο το έργο μας, θα πρέπει να συναντηθούν η επιτροπή πρωταθλημάτων και η εφορία αγωνιστικού για να μελετήσουν και να αποφασίσουν που θα πέσει κλάδεμα, άμα κοιτάξεις τι έχει μείνει πίσω σε πιάνει απόγνωση.

Θα σου πει τώρα ο άλλος, ρε φίλε εδώ αναβλήθηκαν οι ολυμπιακοί αγώνες και εσείς μου λέτε για το τένις που δεν θα παίξει ο Κωστάκης; τι να πεις και σε αυτόν ότι έχει άδικο; για αυτό λέω δύσκολο το έργο μας.

2ο ΘΈΜΑ

Να περιλαμβάνει την προπληρωμή του παραβόλου μαζί με την δήλωση συμμετοχής σε όλα τα τουρνουά ανεξαιρέτως.

Αύξηση της ετήσιας συνδρομής των σωματείων, από 60.00 σε 100.00 e και όποιο σωματείο οφείλει συνδρομές τριών ετών να διαγράφεται.

Έχουμε πρόβλημα με σωστές εγκαταστάσεις, δεν έχουμε εγκαταστάσεις να κάνουμε καλά τουρνουά ή θα είναι λίγα τα γήπεδα ή δεν θα έχουν καλό φωτισμό ή δεν θα είναι καλό το δάπεδο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν γκρίνιες και να τα βάζουν με την Ε.Φ.Ο.Α που αναθέτει σε τέτοιες εγκαταστάσεις αγώνες. Αυτό πρέπει να το δούμε σοβαρά, διότι η ποιότητα των γηπέδων, δεν ανταποκρίνεται στην αγωνιστική ποιότητα των αθλητών.

Είναι ευκαιρία να επιτεθούμε για να διεκδικήσουμε το Ο.Α.Κ.Α, τουλάχιστον για τα Πανελλήνια- Διασυλλογικά- Σχολικό και όταν έχουμε έδρα davis cup- fed cup τώρα που και ο Μητσοτάκης έχει γλυκαθεί με τις επιτυχίες του Στέφανου και της Μαρίας.

Θα έλεγα να φέρουμε το θέμα και στον τύπο, αν χρειαστεί, εάν το πετύχουμε αυτό θα βουλώσουμε πολλά στόματα.

Καλό θα ήταν τα email που θα έρχονται, να κοινοποιηθούν σε όλους που μετέχουν στην αλληλογραφία, έτσι θα βοηθήσουν περισσότερο, κάποιος θα συμφωνήσει κάπου ή θα διαφωνήσει ή θα προσθέσει κάτι.

Αυτά τα ολίγα προς στιγμή

Με πολύ αγάπη

Παπανικολάου Κωνσταντίνος


06/04/2020

Α΄ ΕΝΩΣΗ:

ΘΕΜΑ 1ο

Το υπόλοιπο  πρόγραμμα  της   αγωνιστικής  περιόδου  κατά  την γνώμη  μου πρέπει να  πραγματοποιηθεί  ως  έχει  στο  προγραμματισμό  της  Ε.Φ.Ο.Α  από  τις  ημερομηνίες  που θα επιτραπεί και  μετά  , γιατί  όλες  οι  Ενώσεις  έχουν κάνει  το  πρόγραμμά  τους και τυχόν αλλαγή  θα δημιουργήσει  περισσότερα  προβλήματα. (νέο πρόγραμμα  αγώνων , νέες  άδειες διεξαγωγής αγώνων , προστριβές σωματείων  για τις  έδρες  διεξαγωγής κ.λ.π).

ΘΕΜΑ 2ο                                           

Πιστεύω  πως  Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της  e-efoa  είναι αρκετά  εξυπηρετικές  και  έχουν  συμβάλει στην ομαλή  διεξαγωγή και πληροφόρηση των αγώνων που  διεξάγονται. Τυχόν  λάθη  και  προβλήματα λύνονται  όλα  με την καλή  διάθεση  που πρέπει να δείχνουμε όλοι,( Ενώσεις – Σωματεία – Αθλητές ). Μία  αναδρομή  διεξαγωγής αγώνων στο κοντινό  παρελθόν  ( πριν  το 2008) , θα μας αποδείξει  την  βελτίωση  της  πληροφόρησης ημερομηνιών – δηλώσεων στους αγώνες  – βαθμολογίας αθλητών κ.λ.π..

Με  Αθλητικούς  Χαιρετισμούς

&  ευχές για  γρήγορη  επανέναρξη  των  αγώνων

Βαχαρίδης  Κυριάκος

Πρόεδρος  Α΄ Ένωσης

————————–

Πάρης Παντελίδης:

Ως γονέας δύο αγοριών που αγωνίζονται στην κατηγορία Α16 με έδρα την Αθήνα,

σε ότι αφορά στο πρώτο ζήτημα θεωρώ πως δεν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί κανένα τουρνουά τύπου Ε1 και Ε2 από τη στιγμή που αυτά απαιτούν τη μετακίνηση γονέων ,συνοδών και αθλητών.

Αντί αυτών ,θα μπορούσαν να διοργανωθούν μόνο Ε3 -όχι open- με μειωμένη βαθμολογία

προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες  βαθμολογικές στρεβλώσεις και κάποια στιγμή

να βελτιωθεί το βαθμολογικό σύστημα ,ώστε να μην πριμοδοτεί  τους πονηρούς.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ,θα ήταν σωστό να διεξαχθεί Οκτώβρη ,με δεδομένο ότι όλα

θα έχουν πάει κατ’ευχή και θα έχουν πραγματοποιηθεί κάποια τουρνουά και φυσικά ,

προπονήσεις.

Δεν θα είχε κανένα νόημα να έχουμε Πανελλήνιο με απροπόνητα παιδιά.

Προπονήσεις δε, με πολύ μεγάλη μέριμνα για τις σωστές συνθήκες από τους συλλόγους και την

ίδια την ομοσπονδία καθώς και τουρνουά με παρουσία ενός μόνο συνοδού ανά αθλητή κ.τ.λ.

Σε ότι αφορά στο δεύτερο ζήτημα

νομίζω ευχή όλων είναι να δούμε να γίνεται το sign -in ηλεκτρονικά ,οι κληρώσεις και το

πρόγραμμα χωρίς τη φυσική παρουσία όλων των παρευρισκόμενων.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με δεδομένη  την υπάρχουσα

συγκυρία  βασικό ζήτημα είναι ,όχι να μη χαθεί η χρονιά των juniors αγοριών και κοριτσιών αλλά να

μην υπάρξει ούτε μία απώλεια- και για κανένα λόγο -από αυτή τη μεγάλη οικογένεια -δεξαμενή

που στηρίζει το άθλημα στην πατρίδα μας.

Όχι βιασύνη και προχειρότητα αλλά  ενσυναίσθηση και υπευθυνότητα.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία  σε όλους όσους εργαστούν  πάνω σε αυτό το δύσκολο έργο.

Ευχαριστώ.

 ———————-

Βιολάτος Γεώργιος:

Σκέψεις και προτάσεις για το Θέμα 1ο

Ονομάζομαι Βιολάτος Γιώργος και έχω δύο παιδιά-αθλητές στον ΑΟΑ Χαϊδαρίου Α14 και Α16.

Με δεδομένο ότι όταν με το καλό ξαναρχίσουν οι προπονήσεις τα παιδιά δεν θα βρίσκονται σε καλή κατάσταση (έλλειψη προπονήσεων, φυσικής κατάστασης) θα πρέπει να τους δώσουμε κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να ανακτήσουν ένα ικανό ποσοστό της πρωτύτερής τους κατάστασης. Τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν το πρώτο τουρνουά που πιθανά θα είναι ένα Ε3.

Πιστεύω ότι όσον αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το ιδανικό θα ήταν να πραγματοποιηθεί τέλη Αυγούστου έως την έναρξη της σχολικής περιόδου. Μέσα σε ένα 20ήμερο να έχουν τελειώσει όλες οι κατηγορίες. Ας υπάρχει και ταυτόχρονη διεξαγωγή των διαφορετικών κατηγοριών, αν χρειαστεί και σε διαφορετικές έδρες (στην Αθήνα επειδή η πλειονότητα των αθλητών είναι από Αθήνα).

Από εκεί και πέρα προτείνω για τα Ε1,Ε2,Ε3 που έχουν χαθεί όλο αυτό το διάστημα, η βαθμολογία των αθλητών για αυτά και μόνο τα πρωταθλήματα να διατηρηθεί για ακόμα 52 εβδομάδες από την ημερομηνία που έπρεπε να διεξαχθούν.

Όσον αφορά στο υπόλοιπο πρόγραμμα από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά θα μπορούσε να ακολουθηθεί το ήδη υπάρχον πρόγραμμα με κάποιες προσθήκες Ε2 ή Ε1 όπου αυτό μπορεί να γίνει.

Επίσης, θέλω να τονίσω ότι το σχολικό πρωτάθλημα θα πρέπει να είναι προτεραιότητα. Πολλοί αθλητές περιμένουν την διεξαγωγή του ώστε σε περίπτωση επιτυχίας να μοριοδοτηθούν.

Με εκτίμηση,

Βιολάτος Γιώργος

———————-

Καλογερόπουλος Νικόλαος:

  1. Ηλεκτρονικές πληρωμές

Ήδη αυτά που έχετε αναφέρει στην σελίδα σας καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα των πληρωμών με πιστωτική κάρτα.

Εγώ θα ήθελα να συμπληρώσω ότι πάντα να δηλώνεται  το κινητό και το email αυτού που πληρώνει η του  αθλητή, ώστε άμεσα να ενημερώνεται αυτός που έχει πληρώσει η ο αθλητής είτε με sms είτε με email,  ότι έχετε λάβει τα χρήματα του για την εξόφληση του …….. και τον λόγο που κατέθεσε τα χρήματα του.

Εδώ για ακόμη καλύτερη ενημέρωση, οπωσδήποτε στα Πανελλήνια πρωταθλήματα να ενημερώνεται στο email που έχει δηλώσει κατά την πληρωμή , την κλήρωση καθώς και το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Κάθε Ανακοίνωση να στέλνετε και σε όλα τα email καθώς και κάθε μέρα το πρόγραμμα της επόμενης μέρας να στέλνεται στους ενδιαφερόμενους .

(Αυτούς που συνεχίζουν να παίζουν).

Έτσι ο επιδιαιτητής άμεσα θα ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους

Με εκτίμηση

Νικόλαος Καλογερόπουλος