Η επιβεβαίωση των λεγομένων του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ήρθε λίγες ώρες αργότερα από την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η ΕΦΟΑ εκτιμά πως το τένις θα παραμείνει ανοικτό σε outdoor εγκαταστάσεις ενώ αναμένεται νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου.

Μετά την ΚΥΑ, θα υπάρξει επικοινωνία ΕΦΟΑ με τη ΓΓΑ για το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο που θα κληθούν να ακολουθήσουν πιστά οι ερασιτέχνες τενίστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΦΟΑ

“Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. παρακολουθώντας τη σημερινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και την εξειδίκευση που έκανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, σε σχέση με τα μέτρα για την πανδημία, εκτιμά ότι το Τένις σε ανοικτά γήπεδα παραμένει ανοικτό για άθληση.

Θα αναμένουμε  την ΚΥΑ που θα δημοσιευτεί και θα προταθεί στη συνέχεια, προς έγκριση από την ΓΓΑ, νέο Υγειονομικό Πρωτόκολλο προς τον κ. Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος συντονίζει την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ, για τη λειτουργία των Σωματείων-Μελών της Ε.Φ.Ο.Α.

Οι περιστάσεις επιβάλλουν αυτοσυγκράτηση και υπομονή από όλους μας, προκειμένου να προστατέψουμε ολόκληρη την Οικογένεια του Τένις.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκτιμώ ότι το Τένις θα παραμείνει ανοικτό και θέλω να καλέσω ολόκληρη την Οικογένεια του Τένις να ακολουθήσει πιστά και με υπευθυνότητα και αυτή τη σύντομη περίοδο του LOCK DOWN, το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που θα εγκριθεί τις επόμενες ημέρες. Καλό θα είναι να μην υπάρξουν σχόλια στα social media, που μόνο προβλήματα δημιουργούν στο Άθλημά μας.»