Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο μοναδικός της νέας γενιάς που πιστεύει ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή στο παγκόσμιο tour


 

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά για τη “βαρετή” κυριαρχία των Big Four τα τελευταία 15 χρόνια στα Grand Slam, προκάλεσαν αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Πολλοί φίλαθλοι του αθλήματος, αρκετοί εκ των οποίων Έλληνες, χαρακτήρισαν αλαζονική και εκτός πραγματικότητας την τοποθέτηση του Στέφανου, προτρέποντας τον Στέφανο να δουλέψει σκληρά παρά να μιλάει.

Κι όμως, αυτή η δήλωση και γενικά ο τρόπος σκέψης, δεν τον είχαμε συναντήσει ποτέ ξανά.

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει δηλώσεις του τύπου “μπορώ να τους προκαλέσω”, “αν βρεθώ στη μέρα μου, όλα γίνονται”, “ξέρω ότι μπορώ να τους κερδίσω” κ.α. από τενίστες όπως ο Ζβέρεφ και ο Κύργιος, όμως ο Τσιτσιπάς είπε κάτι τελείως διαφορετικό και λογικό.

“Έχουμε την ευθύνη, ως νέα γενιά, να δουλέψουμε σκληρά και να παρουσιάσουμε κάτι καινούργιο για να τους κερδίσουμε. Κάποιοι δεν θέλουν να αναλάβουν αυτή την ευθύνη και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες για να κερδίσουν αυτούς τους τύπους. Θα ήθελα πολύ να δω κάτι διαφορετικό φέτος και ελπίζω να μπορέσω να το κάνω εγώ” δήλωσε ο Στέφανος ενόψει του Wimbledon.

Τι αλαζονικό και κακό μπορεί να περιέχουν αυτές οι λέξεις; Αντίθετα, δείχνουν έναν παθιασμένο χαρακτήρα, με κότσια, με φιλοδοξίες, με όραμα που μάλιστα συνδυάζονται και με αποτέλεσμα.

Την πρώτη φορά που συνάντησε στο tour τους Τζόκοβιτς και Φέντερερ, τους κέρδισε. Μάλιστα με τον Ελβετό ήταν σε Grand Slam τουρνουά (Australian Open 2019) στο οποίο ο Φέντερερ μπήκε ως υπερασπιστής του τίτλου. Ο Στέφανος ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να κερδίσει τον Νόλε κατά τη διάρκεια του περσινού καλοκαιρινού swing στη Βόρειο Αμερική (Τορόντο 2018).

Με τον Ναδάλ ήταν λίγο διαφορετικά (ξεκίνησε με 0-3) αλλά κατάφερε να τον κερδίσει και μάλιστα στην κυρίαρχη επιφάνεια του Ισπανού, το χώμα (Μαδρίτη 2019).

Είναι το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης και με προοπτικές να σκαρφαλώσει ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία (Νο5 στην ATP Race).

Έχει το παιχνίδι να κάνει ζημιά στο χορτάρι, ακόμα και κόντρα σε πιο έμπειρους αντιπάλους. Σίγουρα πέρα από την ικανότητα, χρειάζεται και τύχη. Η κλήρωση, η ημέρα, οι συνθήκες…

Δίχως αμφιβολία, φαίνεται να είναι η μοναδική περίπτωση νέου αθλητή που μπορεί να τερματίσει την κυριαρχία των big three στο φετινό Wimbledon και στα μελλοντικά Grand Slam. Kαι αυτός ο τενίστας, είναι Έλληνας!

Κακό είναι που το δήλωσε;

Tennis24