Μετά το διεθνές τουρνουά της Μυτιλήνης, η Μιχαέλα Λάκη κατέκτησε και το ITF Rhodes Cup Junior που ολοκληρώθηκε στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης στην πόλη της Ρόδου


 

Η 13χρονη Λαρισαία, Μιχαέλα Λάκη και ο Βρετανός, Άρθουρ Φέρι, ήταν οι μεγάλοι νικητές του Παγκόσμιου τουρνουά τένις που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζανιάς, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Νικολής, Μιχάλης Μπαριανάκης, Δημήτρης Τσοπανάκης και Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο Δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρατζιάς, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και πρόεδρος του συλλόγου ΑΧΕΠΑ Αντώνης Γιαννικουρής.

Σημαντική και η παρουσία της παλιάς δόξας του ελληνικού τένις και νυν τεχνικού συμβούλου της ακαδημίας του ΡΟΑ, Φώτη Βαζαίου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Λάκη επικράτησε στον τελικό της Πατρινής Μαρίας Καλλίστρου με 6-2, 6-1 και ο Φέρι του Νίκου Μανόπουλου (Λαμία) με 2-0 σετ επίσης (6-3, 6-2). Ήταν δυο πολύ καλοί τελικοί που συγκέντρωσαν και το ενδιαφέρον του κόσμου της Ρόδου ο οποίος σχεδόν γέμισε τις εξέδρες τοιυ κεντρικού court για να παρακολουθήσει τις αναμετρήσεις.

Η 13χρονη Λάκη επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά το ότι διαθέτει πολύ μεγάλο ταλέντο και βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Είχε τον έλεγχο σε όλη την διάρκεια του αγώνα και παρά την φιλότιμη προσπάθεια που έκανε η Καλλίστρου, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να δείξει ότι θα μπορούσε να ανατρέψει το σκηνικό.

Τον τίτλο στο διπλό αγοριών το Σάββατο, κατέκτησαν οι Ντάνιελ Τριανταφύλλου/Αλέξανδρος Ρουμπής με νίκη 6-4, 6-1 επί των Νίκο Μανόπουλου/Κωνσταντίνου Ράπτη ενώ τον αντίστοιχο τίτλο στα κορίτσια πανηγύρισαν οι Λάκη/Πίττα.

Αμέσως μετά τους τελικούς, έγιναν οι απονομές σε μια μικρή αλλά πολύ ζεστή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ροδιακός Όμιλος στις εγκαταστάσεις του. Ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης τίμησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Σπύρο Ζανιά ο οποίος στην τοποθέτηση που έκανε έβγαλε και την είδηση, ότι του χρόνου το τουρνουά της Ρόδου θα αλλάξει κατηγορία, ανεβαίνοντας ένα επίπεδο πιο πάνω. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ζανιάς τιμήθηκε επίσης από την Περιφέρεια και από τον Δήμο της Ρόδου.

Στην τοποθέτηση του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος συνεχάρη τους διοργανωτές για το θαυμάσιο τουρνουά ενώ δεν παρέλειψε να βγάλει και αυτός είδηση, τονίζοντας ότι το ποσό που απαιτείται για την ανακατασκευή των ιστορικών γηπέδων του Ομίλου στο «Έλλη», έχει εγκριθεί και είναι ήδη δεσμευμένο για την δαπάνη αυτή.

Ο Ροδιακός Όμιλος τίμησε επίσης τον Περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Νικολή, τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ Στέφανο Κυριαζή, τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Καρατζιά καθώς και τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου, Μιχάλη Καλιωράκη.

ITF Rhodes Cup Junior DRAW

Φωτογραφίες από τη διοργάνωση