Φαντάζει απίστευτο αλλά θα ξαναδούμε ανταγωνιστικό αγώνα τένις μετά από περίπου 5 μήνες πλήρους αγωνιστικής απραξίας!

Ποιος το περίμενε ότι στο πιο “γεμάτο” κομμάτι κάθε αγωνιστικής σεζόν, που είναι η περίοδος της άνοιξης και του καλοκαιριού, δεν θα βλέπαμε μέσα στο 2020 απολύτως τίποτα λόγω φυσικά της πανδημίας του κορονοϊού που ήταν, από μόνη της, κάτι πρωτοφανές για όλον τον πλανήτη.

Μπορούμε, πλέον, να πούμε με ασφάλεια ότι θα δούμε στις 3 Αυγούστου την επανέναρξη της δράσης στην WTA με το χωμάτινο τουρνουά του Παλέρμο στο οποίο συμμετέχει και η Μαρία Σάκκαρη!

Η δράση ξεκινά, φυσικά, με εντελώς διαφορετικές συνθήκες από αυτές που είχαμε μέχρι τις αρχές Μαρτίου καθώς τα γήπεδα θα είναι άδεια ενώ θα είναι παρόντες οι απολύτως απαραίτητοι για την διεξαγωγή ενός αγώνα.

Για να πάμε, λοιπόν, στα τελευταία επίσημα τουρνουά που έλαβαν χώρα πριν το ολικό lockdown του πλανήτη, θα πρέπει να γυρίσουμε στις αρχές Μαρτίου.

Τότε, διεξήχθησαν τα τουρνουά σε Λιόν και Μοντερέι, και τα δύο σε σκληρή επιφάνεια με τη Σοφία Κένιν να κατακτά τον τίτλο στο πρώτο και την Ελίνα Σβιτολίνα στο δεύτερο.

Και οι δύο τελικοί είχαν γίνει στις 8 Μαρτίου…

Έκτοτε, το απόλυτο τίποτα…

Η επανέναρξη του τουρ στο Παλέρμο της Ιταλίας δεν περιλαμβάνει και το πιο σημαντικό τουρνουά στον κόσμο, είναι όμως μια ηθική ανάταση για όλους τους εμπλεκόμενους με το άθλημα του τένις ότι “επιστρέφουμε” με προσεκτικά και αργά βήματα με την ελπίδα να μην ξαναυπάρξει ποτέ μια τέτοια βίαιη διακοπή.

 

Κώστας Αϊτάκης