Η φοβερή και τρομερή Κόρι Γκοφ θα χρειαστεί να απαντήσει σε ένα δίλημμα που θα της τεθεί τις επόμενες εβδομάδες και αφορά την ενδεχόμενη συμμετοχή της απευθείας στο βασικό ταμπλό του US Open μέσω wild card.


Ήταν, το δίχως άλλο, η τεράστια αποκάλυψη του περασμένου Wimbledon.

Η 15χρονη Κόρι Γκοφ “έσπασε” όλα τα κοντέρ κερδίζοντας τρεις προκριματικούς γύρους και άλλα τόσα ματς στο βασικό ταμπλό του Wimbledon πριν ηττηθεί από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Σιμόνα Χάλεπ.

Οι “μετοχές” της Αμερικανίδας τενίστριας έχουν εκτοξευθεί και θεωρείται, σχεδόν βέβαιο, ότι το Αμερικανικό Όπεν θα της δώσει wild card συμμετοχής στο βασικό ταμπλό του τελευταίου Slam της σεζόν.

Ωστόσο, η αποδοχή αυτής της wild card κρύβει κάποιες παγίδες για την Γκοφ.

Όντας κάτω των 16 ετών, της επιτρέπεται να αγωνιστεί σε 12 WTA τουρνουά της σεζόν, τα οποία αυξήθηκαν σε 14 λόγω της πρόσφατης τρομερής της εμφάνισης στο Wimbledon.

Ωστόσο, αν δεν αποδεχτεί την wild card και αγωνιστεί, όπως είναι το φυσιολογικό λόγω κατάταξης, από τα προκριματικά, θα μπορέσει να αγωνιστεί σε ακόμα δύο διοργανώσεις WTA ώστε να “ψηθεί” περισσότερο στο γυναικείο τουρ.

Η λογική λέει ότι δεν θα πει “όχι” στον πειρασμό της απευθείας συμμετοχής στο βασικό ταμπλό του US Open αλλά αναμένουμε την απόφαση της ατρόμητης αυτής έφηβης!

 

Κώστας Αϊτάκης