Την πρόθεση της να μην χρησιμοποιήσει το κλασικό λογότυπο του Ρότζερ Φέντερερ RF, εξέφρασε η εταιρεία UNIQLO!


 

Συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος από την περιβόητη αλλαγή χορηγού του Ρότζερ Φέντερερ όσον αφορά στον ρουχισμό του.

Ο Ελβετός τενίστας άφησε το ισόβιο συμβόλαιο του με τη NIKE κάνοντας μία αναπάντεχη “στροφή” αξίας 10 εκ. δολαρίων για την ιαπωνική εταιρεία UNIQLO, μία απόφαση που έγινε υποδοχή με ανάμεικτα συναισθήματα από τους φίλους του.

Προέκυψε, λόγω αυτού του ζητήματος και ένας “μύλος” με τα δικαιώματα του περίφημου λογότυπου RF, ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα logo των αθλητών στον κόσμο, μετά ίσως μόνο από αυτό του Μάικλ Τζόρνταν της συλλογής Air.

Τα δικαιώματα ανήκαν στη Nike μέχρι και τα τέλη Μαρτίου 2019 και τώρα βρισκόμαστε σε διαδικασία μετάβασης ώστε να πάνε εκεί που “ανήκουν”, στον ίδιο τον Ρότζερ Φέντερερ τελικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με επίσημα “χείλη” της εταιρείας UNIQLO, και συγκεκριμένα του Άλντο Λιγκουόρι, το ιαπωνικό brand δεν θέλει προς το παρόν να ενσωματώσει στα ρούχα του το RF!

Δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα οι ακριβείς λόγοι αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι της αγοράς θεωρούν πως η απόφαση αυτή είναι οικονομικής φύσης καθώς οι αντίστοιχες συλλογές της NIKE με το RF δεν κρίθηκαν προσοδοφόρες!

Το ακόμα πιο απίστευτο με τη UNIQLO αφορά το γεγονός ότι δεν είναι διαθέσιμη στην…πατρίδα του Ρότζερ Φέντερερ, την Ελβετία!

Δεν υπάρχει υποκατάστημα της εταιρείας στη χώρα ενώ δεν είναι δυνατή ούτε η παράδοση ρουχισμού στη χώρα μέσω διαδικτυακής παραγγελίας!

 

Κώστας Αϊτάκης