Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία προερχόταν από δύο εκπληκτικές εβδομάδες σε ισάριθμα τουρνουά στην Πορτογαλία, γνώρισε τον αποκλεισμό στον 1ο γύρο του τουρνουά των 25.000$ της ITF, από την Ισπανίδα Ιβόν Καβαλιέ-Ρειμέρς με 6-2, 6-4 μετά από 84 λεπτά.

Η αποστολή της Ελληνίδας τενίστριας μόνο εύκολη δεν ήταν απέναντι σε μια πολύ καλή και έμπειρη τενίστρια, ενώ να σημειωθεί ότι η Παπαμιχαήλ προερχόταν από δύο εβδομάδες σε τουρνουά με σκληρή επιφάνεια την ίδια ώρα που για την Καβαλιέ-Ρειμέρς αυτό είναι το 6ο σερί χωμάτινο τουρνουά. 

Η Παπαμιχαήλ κατάφερε να κερδίσει τα 3 από το συνολικά 9 service-games, ενώ δέχθηκε και 6 break (6/9) από την Ισπανίδα, η οποία έδειξε μεγαλύτερη συνέπεια στο service της κερδίζοντας το 60% των πόντων από το 1ο service (26/43), έχοντας και 50% στο 2ο (5/10), την ίδια ώρα που τα αντίστοιχα ποσοστά της Ελληνίδας τενίστριας ήταν 46% (13/28) και 45%(9/20).

Θυμίζουμε ότι το απόγευμα της Τετάρτης αγωνίζεται στο διπλό η Σαπφώ Σακελλαρίδη, με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης έχοντας ως παρτενέρ την Ινδή Σατβίκα Σάμα.

Θάνος Σταθόπουλος