Ο Πιέρ Ουγκ Ερμπέρ, έκανε γνωστό πως δεν θα ταξιδέψει στην Αυστραλία, μιας και έχει επιλέξει να παραμείνει ανεμβολίαστος.

Ο Γάλλος, Νο8 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη του διπλού και Νο110 στου μονού, είναι ο πρώτος τενίστας που ανακοινώνει πως δεν θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν 2022, εξαιτίας της υποχρεωτικότητας του εμβολίου.

Ο 30χρονος, κατέκτησε τον τίτλο του διπλού στη Μελβούρνη το 2019, ενώ έχει φτάσει δυο φορές στον 3ο γύρο του μονού (2016, 2019). Παρ’ όλα αυτά, θα αναγκαστεί να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του το 2022, από τα μέσα Φεβρουαρίου!

Αναλυτικά όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του:

“Δεν είμαι εμβολιασμένος, οπότε και δεν μπορώ να ταξιδέψω στην Αυστραλία. Είναι προσωπική μου επιλογή να μην εμβολιαστώ και εφόσον δεν μπορώ να παίξω στο Αυστραλιανό Όπεν, το σέβομαι.

Θα ήθελα να πάω στη Μελβούρνη και να ξεκινήσω καλά τη νέα χρονιά, αλλά αφού δεν μου δίνεται το δικαίωμα, δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Δεν ξέρω αν μπορώ να υπάρχω στο Tour χωρίς να είμαι εμβολιασμένος, μιας και πολλές χώρες (ΗΠΑ, Αυστρία κτλ) ακολουθούν την ίδια πολιτική με την Αυστραλία, αλλά ελπίζω να σταματήσει αυτό σύντομα”.

 

Δημήτρης Χαλιάπας

Video highlights
Previous articleΜουράτογλου: “Ο Τζόκοβιτς και η Σερίνα έχουν τη νοοτροπία πρωταθλητή”
Next articleΘρήνος στο παγκόσμιο τένις: “Έφυγε” ο Μανόλο Σαντάνα