Η εθνική μας ομάδα γνώρισε και δεύτερη ήττα από τη Λιθουανία, καθώς μετά από αυτή του Πέτρου Τσιτσιπά, ακολούθησε αυτή του Μιχάλη Περβολαράκη, ο οποίος ηττήθηκε από τον Λαουρίνας Γκριγκέλις με 7-6(6), 3-6, 7-5 μετά από περίπου 3 ώρες. 

Ένα παιχνίδι το οποίο ήταν δραματικό, με τον Έλληνα τενίστα να χάνει ένα δικό του 1ο set, όπου είχε τρία χαμένους set-points, ενώ στο 3ο set βρέθηκε μπροστά με 2-0 και 4-3 σπάζοντας πρώτος δύο φορές το service του Λιθουανού, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στη νίκη. 

Να σημειωθεί ότι ο Περβολαράκης, στα μέσα του 3ου set ένιωσε έντονες ενοχλήσεις δεξί δικέφαλο, γεγονός που το υποχρέωσε να καλέσει ιατρικό τάιμ-άουτ, αλλά και να αγωνιστεί μέχρι το τέλος με πόνους.

Στο 1ο set ο Περβολαράκης ξεκίνησε εξαιρετικά. Αφού αρχικά έκανε ένα μεγάλο hold, σημειώνοντας παράλληλα και τον πόντο του set, κρατώντας το ράλι παρά το γεγονός ότι είχε πτώση, ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Το κράτημα του service έβαλε και τον κόσμο στην “εξίσωση”, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι έδωσε την απαραίτητη ώθηση στον Έλληνα τενίστα ο οποίος λίγο αργότερα βρήκε break παίρνοντας προβάδισμα με 3-2.

Το break “εξαργυρώθηκε” από τον Περβολαράκη, ο οποίος με ένα εύκολο κράτημα έκανε το 4-2 και λίγο αργότερα το 5-3. Ο Γκριγκέλις μείωσε σε 5-4 με τις μπάλες να περνούν στα χέρια του Έλληνα τενίστα για να κλείσει το set. 

Μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί με 40/15(!), αλλά με 4 διαδοχικούς πόντους ο Γκριγκέλις πήρε πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 5-5. 

Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Περβολαράκης έμεινε πίσω με 2/0 και 4/2, αλλά κατακτώντας τους τέσσερις από τους πέντε επόμενους πόντους έφτασε σε νέο set-point (6/5). 

Όμως για μια ακόμη φορά ο Γκριγκέλις κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και με τρεις σερί πόντους έκανε το 8/6 κατακτώντας το set μετά από μια ώρα. 

Η ισοφάριση 

Στο 2ο σκέλος ο Περβολαράκης ξεκίνησε το ίδιο δυνατά βρίσκοντας και πάλι break παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 και με ένα πολύ δύσκολο hold στη συνέχεια έκανε το 3-0. 

Ήταν ένα set στο οποίο ο Έλληνας τενίστας βελτίωσε τα πρώτα service, μετατρέποντας το 42% του 1ου set σε 62%, ενώ παράλληλα έγινε ακόμα πιο πιεστικός στο service του Γκριγκέλις

Ο Γκριγκέλις απάντησε με σερί κερδισμένα games, παίρνοντας πίσω το χαμένο του service μειώνοντας σε 3-2, αλλά στο πιο καθοριστικό game του set και μεγαλύτερο σε διάρκεια, ο Περβολαράκης μετά από 5 break-points κατάφερε να φτάσει σε νέο break κάνοντας το 4-2! 

Από εκεί και πέρα ο Έλληνας τενίστας κράτησε εύκολα το service του και χάνοντας μόλις έναν πόντο, έκλεισε το set με 6-3 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Δεν ολοκληρώθηκε η ανατροπή…

Το 3ο set ξεκίνησε το ίδιο ιδανικά για τον Περβολαράκη, ο οποίος κατέκτησε τα πρώτα 2 games φτάνοντας και πάλι πρώτος σε break (2-0). Ωστόσο, ο Γκριγκέλις κατακτώντας τους 12 από τους 13 επόμενους πόντους έκανε το δικό του σερί παίρνοντας προβάδισμα με 3-2.

Ήταν η στιγμή που ο Περβολαράκης κάλεσε ιατρικό τάιμ-άουτ (πρόβλημα στον δικέφαλο), ενώ στη συνέχεια αν και βρέθηκε με 0/30 και με break-point στο service του (30/40), κατάφερε να φτάσει σε ένα μεγάλο hold ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Μάλιστα στη συνέχεια έφτασε και σε break, μετά το αβίαστο λάθος του Γκριγκέλις, αλλά το εκπληκτικό passing shot με το backhand το οποίο τον έφερε στο 4-3 και με τις μπάλες στο χέρια ξεσηκώνοντας το ελληνικό κοινό. 

Η χαρά ωστόσο δεν κράτησε για πολύ με τον Γκριγκέλις να παίρνει και πάλι πίσω το χαμένο του service (4-4), αλλά και το προβάδισμα με 5-4. Με το πρόβλημα στον δικέφαλο να εντείνεται, ο Γκριγκέλις έβαζε συνεχώς σε κίνηση τον Περβολαράκη. 

Το καθοριστικό break ήρθε στο 12ο game με τον Περβολαράκη να “σβήνει” τον 1o match-point, έχοντας και τη βοήθεια της ταινίας του φιλέ, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο συνέχεια καθώς με ένα αβίαστο λάθος χάρισε στον Γκριγκέλις το set. 

Με τις δύο νίκες αυτές οι Λιθουανοί έχουν πάρει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα με 2-0 και απέχουν μόλις μία νίκη από την άνοδο-επιστροφή στην 1η κατηγορία. 

Θάνος Σταθόπουλος