Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αν και βρέθηκε πίσω στα sets από τον Λούκας Κλάιν, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 6-7(3), 7-6(5), 4-0 με τον Σλοβάκο να εγκαταλείπει με κράμπες που ξεκίνησαν στο τέλος του 2ου game στο 3ο set. 

Μετά από δύο δραματικά sets τα οποία κρίθηκαν στο tie-break,  ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κατακτήσει το 2ο και στη συνέχεια με την εγκατάλειψη του Κλάιν, που ταλαιπωρήθηκε από κράμπες, στο τέλος του 2ου game στο 3ο set, με την Ελλάδα να ισοφαρίζει σε 1-1 σε μια αναμέτρηση που έκλεισε την 1η ημέρα του tie.

Ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε αρχικά σοβαρά προβλήματα στις επιστροφές από το εξαιρετικό service του Κλάιν, τελειώνοντας το 1ο set με μόλις 23% (9/39), ενώ προβλήματα αντιμετώπισε και στις ευκαιρίες για break-point τελειώνοντας το ματς με 2/13, ενώ είχε φτάσει το 0/11! 

Ο Νο5 του κόσμου θα απειλήσει πρώτος το service του Κλάιν, με τον Σλοβάκο να σβήνει το break-point κάνοντας το 1-0, ενώ ο Κλάιν με τη σειρά του έχασε δύο ευκαιρίες για break με τον Τστισιπά να κάνει μεγάλο hold ισοφαρίζοντας σε 4-4. 

Μάλιστα ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε σε διπλό break-point στο αμέσως επόμενο game (15/40), αλλά ο Κλάιν και πάλι έσωσε δύο break-points παίρνοντας προβάδισμα με 5-4. Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Κλάιν πήρε προβάδισμα με 5/0, με τον Τσιτσιπά να μειώνει σε 5/3, αλλά τον Κλάιν να κλείνει το set με 7/3 κάνοντας το 1-0. 

Στο 2ο set ο Τσιτσιπάς πίεσε ακόμα περισσότερο το service του Κλάιν, ο οποίος και πάλι έκανε ένα εκπληκτικό hold σβήνοντας συνολικά 5 break-points και επιστρέφοντας από το 0/40 ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Την ίδια πίεση άσκησε ο Τσιτσιπάς και στο 12ο game, αλλά για μία ακόμη φορά ο Κλάιον έσωσε το service του σβήνοντας αυτή τη φορά 3 set-points πριν οι δύο παίκτες οδηγηθούν στο tie-break.

 

O Κλάιν πήρε τους δύο πρώτους πόντους φτάνοντας σε mini-break (2/0), με τον Τσιτσιπά να το παίρνει πίσω κάνοντας το 4/3 έχοντας βρει 2 mini-break, αλλά ο Σλοβάκος απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας σε 4/4.

Από εκεί και πέρα όμως ο Τσιτσιπάς κέρδισε τους 3 από τους επόμενους 4 πόντους και με 7/5 έφτασε στο 1-1 ισοφαρίζοντας την αναμέτρηση. 

Στο 3ο set ο Τσιτσιπάς κατάφερε να βρει το πρώτο του break στο παιχνίδι (1/12), παίρνοντας προβάδισμα με 2-0, τη στιγμή που ο Κλάιν έπαιρνε ιατρικό τάιμ-άουτ έχοντας πρόβλημα με κράμπες. 

Ο Σλοβάκος επέστρεψε στο court αλλά έχοντας εμφανώς μεγάλο πρόβλημα κυρίως με τις γάμπες και τους προσαγωγούς γεγονός που τον οδήγησε να εγκαταλείψει την αναμέτρηση μετά από το 2ο break του Τσιτσιπά. 

Video highlights
Previous articleΟ Τσιτσιπάς κατακτά το δραματικό 2ο set και ακολουθεί έκρηξη! (vid)
Next articleΗ κλήρωση της Σάκκαρη στο 1000άρι της Γουαδαλαχάρα