Το 5o Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Επιχειρήσεων 2009, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα το τριήμερο 29-31 Μαΐου, προσφέροντας τη δυνατότητα σε περίπου 1650 στελέχη εταιρειών να βιώσουν τη χαρά του συναγωνισμού, να αναπτύξουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους και να «κονταροχτυπηθούν» για μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Μακριά από το στρες της δουλειάς, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στα Europe Corporate Games 09 χαλάρωσαν και έγραψαν πολλές «εργατοώρες» στα παρκέ και τα ταρτάν! Έτρεξαν, έπαιξαν, διασκέδασαν και οι καλύτεροι έφυγαν με ένα μετάλλιο στην τσέπη και φυσικά πολλά «μπόνους αυτοπεποίθησης»!

Και φέτος, το μεγαλύτερο πολυαθλητικό γεγονός στον τομέα των επιχειρήσεων, συγκέντρωσε πολλές μεγάλες εταιρείες όπως η ALAPIS, η APIVITA, η ASTELLAS PHARMACEUTICALS, η ATHENIAN BREWERY, η AVIS HELLAS, η BAYER HELLAS, η C+C EXPRESS COURIER, η CCC, η COSMOTE, η E-VALUE, η FINETOUCH, τα FRIDAYS GREECE, η GENERALI HELLAS, η HELESI, η IBM HELLAS, η ICAP GROUP, η IMPERIAL TOBACCO HELLAS, η INNOVA, η INTRALOT, η ORACLE HELLAS, ο OTE, η PERNOD RICARD HELLAS, η PEPSICO-HBH, η SANOFI AVENTIS, η SCA HYGIENE PRODUCTS, η TELEPERFORMANCE HELLAS, η YALCO, το A.K.A.M., το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ, η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΕ, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η Ε.Σ.Α.Π., ο ΚΑΥΚΑΣ, το ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, τα ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ο ΟΝΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ο ΟΝΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ και το 6 ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε μια σειρά από διαφορετικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο 5Χ5, μπάσκετ, μπάσκετ 3Χ3, τένις, επιτραπέζια αντισφαίριση, μπιτς βόλεϊ, βόλεϊ, καρτ, μπόουλινγκ, dragon boat, τρέξιμο και κολύμβηση. Τ

ο Ζάππειο Μέγαρο φιλοξένησε το Κέντρο Διαπίστευσης των Αθλητών 28 -29 Μαΐου καθώς και την Γιορτή Έναρξης των Αγώνων που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαΐου, όπου οι εργαζόμενοι παρέλασαν με την σημαία της εταιρείας τους. Χαιρετισμό απέστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Αρμόδιος για Θέματα Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ιωαννίδης ενώ από την πλευρά του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο σύμβουλος του Υπουργού και του Ειδικού Γραμματέα κ. Νίκος Δούκας. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι αρχηγοί των αποστολών άνοιξαν ένα πανό με τίτλο «Περιβάλλον Εργασίας / Εργάζομαι- Νοιάζομαι-Προστατεύω» στο πλαίσιο της εκστρατείας για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της δημιουργίας «φιλικών» πρακτικών στο χώρο εργασίας καθώς και της υιοθέτησης οικολογικής συνείδησης από τους εργαζομένους των εταιρειών. Η μεγάλη γιορτή του Εργασιακού Αθλητισμού έκλεισε την Κυριακή 31 Μαΐου στην Μαρίνα Φλοίσβου, με την απονομή των εταιρικών βραβείων.

Τη διοργάνωση των Europe Corporate Games 2009 ανέλαβε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του ONA Δήμου Αθηναίων, και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για μια ακόμα χρονιά, η εταιρία Energy Events. Οι Europe Corporate Games υποστηρίχθηκαν και εφέτος από την ASTELLAS PHARMACEUTICALS που ήταν Χορηγός Αθλήματος για 5η συνεχή χρονιά.

Υποστηρικτές των Αγώνων ήταν η P.C. PODIMATAS AUDIOVISUAL SA, η PEPSICO-ΉBH, το GALAXY CATERING, η Μαρίνα Φλοίσβου, η C+C Express Courrier, η Event Photography, η Μέλισσα-Κίκιζας, το Αθλητικό Κέντρο Αντισφαίρισης Μαραθώνα και o ΟΝΑ Δήμου Χαλανδρίου. Το Monogram Travel ήταν το Επίσημο Ταξιδιωτικό Γραφείο με Corporate Partner το BCD Travel. Ο Εκδοτικός Οργανισμός Direction (Adbusiness, Retail Business, COM Business, Tennis Insider, AllStarBasket) στήριξε τον θεσμό ως Χορηγός Επικοινωνίας όπως επίσης οι εφημερίδες City Press και Κέρδος, το online περιοδικό In2life (www.in2life.gr) και το www.tennis24.gr.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Σε ότι αφορά τις διακρίσεις, ο ΟΤΕ ήταν από τους μεγάλους κερδισμένους της διοργάνωσης, αφού του απονεμήθηκε το βραβείο των περισσότερων συμμετοχών με 155 αθλητές (Sport For Life), την 2η θέση κατέλαβαν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ με 111 αθλητές, την 3η θέση η INTRALOT SA με 90 αθλητές, την 4η θέση η SANOFI AVENTIS με 74 αθλητές, την 5η θέση η AVIS HELLAS με 57 αθλητές και την 6η θέση η CCC με 48 αθλητές. Το βραβείο Μεταλλίων (Medallist Award) που δίνεται στην εταιρεία με τη μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων απέσπασε ο ΟΤΕ με 66 μετάλλια
συνολικά. Την 2η θέση κατέλαβαν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ με 60 μετάλλια, την 3η θέση η AVIS HELLAS με 27 μετάλλια, την 4η θέση η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΕ με 24 μετάλλια, την 5η θέση η INTRALOT S.A. με 13 μετάλλια και την 6η θέση μοιράστηκαν η CCC και η SANOFI AVENTIS με 11 μετάλλια συνολικά.

Στα βραβεία ανά κατηγορία (Championship Divisions) τα βραβεία κέρδισαν ο ΟΤΕ, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η AVIS HELLAS, η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΕ, το Αθλητικό Κέντρο Αντισφαίρισης Μαραθώνα, η Ε.Σ.Α.Π. και το 6 ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Αναλυτικά για όλα τα αθλήματα, ο ΟΤΕ κέρδισε την πρώτη θέση στο μπάσκετ 3×3, στο μπιτς βόλεϊ, στο τρέξιμο και στο τένις. Τα Ελληνικά Πετρέλαια τερμάτισαν πρώτα στην επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ πονγκ), στο καρτ και στο μπόουλινγκ, όπως και στην κολύμβηση. Στο dragon boat πρώτη αναδείχθηκε η Διεθνής Αθλητική ΕΠΕ, στο ποδόσφαιρο 5×5 η APIVITA και στο βόλεϊ η ΕΣΑΠ. Στο μπάσκετ 5×5 στην πρώτη θέση τερμάτισαν τα Ολυμπιακά Ακίνητα. Τέλος τιμητικό βραβείο απενεμήθη στην AVIS HELLAS καθώς είναι πρωταθλήτρια ομάδα επί 4 συνεχή χρόνια στο Dragon Boat στα Europe Corporate Games καθώς και δευτεραθλήτρια ομάδα στα World Corporate Games 2008 που διεξήχθησαν στο Leeds UK.

Video highlights
Previous articleΦουλ για κούπα η Κουζνέτσοβα
Next articleΠιo έτοιμος από ποτέ για το Garros