Στις 30 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης από το οποίο θα προκύψει και ο νέος πρόεδρος της ΕΦΟΑ. Αυτός που μαζί με την ομάδα του, καλείται να οδηγήσει το ελληνικό τένις, σε νέα ύψη.

Ο Σπύρος Ζαννιάς, μετά από 26 χρόνια στον προεδρικό θώκο δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, ωστόσο ειναι υποψήφιος για το ΔΣ στο πλευρό του μέχρι πρότινος γενικού Γραμματέα της ΕΦΟΑ, Δημήτρη Σταματιάδη.

116 σωματεία έχουν δικαίωμα ψήφου στην εκλογική διαδικασία και οι εκπρόσωποί τους που οριστικοποιήθηκαν μόλις λίγες μέρες πριν τις εκλογές, κρατούν την τύχη του τένις στα χέρια τους.

Διανύουμε ίσως την πιο σημαντική εποχή στα χρονικά του Ελληνικού τένις και αυτό πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές στους εκπροσώπους των σωματείων. Η δύναμη που έχουν είναι σημαντική και θα κρίνει το άμεσο μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας.

Στη φάση που βρισκόμαστε δεν χωρούν πρόχειρες σκέψεις, πελατειακές πρακτικές, “κουμπαριές” και κομματικές προκαταλήψεις. Ο καθένας από τους 116 εκπροσώπους θα πρέπει να ψηφίσει με γνώμονα το κοινό τενιστικό συμφέρον και κυρίως το μέλλον των παιδιών. Να στηρίξει τον υποψήφιο που πιστεύει ότι μπορεί, έχει τη δύναμη, έχει τα εφόδια, την ειλικρίνια και το ήθος για να πετύχει τους στόχους.

Το Ελληνικό τένις έχει ανάγκη από μια σταθερή διοίκηση, με όραμα, στόχους, φιλοδοξίες, δυναμισμό για να οδηγήσει το τένις στο επόμενο επίπεδο.

Οι επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη έχουν καταφέρει να βάλουν το τένις σχεδόν σε κάθε Ελληνικό σπίτι. Η πανδημία βοήθησε το άθλημα να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, αφού πολλοί Έλληνες βρήκαν διέξοδο για την σωματική τους άσκηση στο συναρπαστικό αυτό άθλημα.

Οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές και τα επόμενα χρόνια, είναι δεδομένο ότι το τένις θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και γι’αυτό θα πρέπει να δημιουργηθούν ακόμα πιο στιβαρές βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Η ψήφος των 116 αντιπροσώπων, είναι εξαιρετικά σημαντική και απαιτεί μεγάλη υπευθυνότητα.

Ψηφίστε υπεύθυνα…

Tennis24