Μπορεί ο Χουάν Μάρτιν Ντίας να ανακοίνωσε από τον περασμένο Νοέμβριο το φινάλε της καριέρας του στο παγκόσμιο Τουρ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα απομακρυνθεί από τον κόσμο του πάντελ.

Ο 48χρονος θρύλος του σπορ… υπενθύμισε πως θα συμμετάσχει στο φετινό Padel Pro League στις ΗΠΑ, έχοντας πια ως έδρα του το Μαϊάμι. Μάλιστα, με την αγωνιστική εικόνα που είχε στο Hexagon Cup την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αργεντινής δείχνει απολύτως ακμαίος.

“Καταρχάς, είμαι 48 ετών και όταν σηκώνομαι όρθιος όλα πονάνε, δεν είναι πια τα πράγματα όπως πριν. Ειλικρινά, ποτέ μου δεν έπαιξα πάντελ για τα χρήματα, ούτε καν για τη δόξα της νίκης ή για να είμαι ο καλύτερος. Το έκανα λόγω του πάθους μου, επειδή είναι το χόμπι μου, το άθλημά μου και η δουλειά μου.

Ποτέ μου δεν συνειδητοποίησα τη στιγμή που έγινε και δουλειά. Πήγαινα σχολείο και ταξίδευα από την Τετάρτη ως την Κυριακή, ήταν κάτι συνηθισμένο για εμένα. Μετά μετακόμισα στην Ισπανία και η αλλαγή ήταν μεγάλη. Ωστόσο με καθοδήγησε αυτό που λάτρευα να κάνω και έτσι μεγάλωσα μαζί με το σπορ.

Αυτή τη στιγμή τα πράγματα πάνε καλά στην αγωνιστική μου κατάσταση. Είναι ένα δώρο που μου έχει δοθεί. Το ότι αγωνίστηκα στη Μαδρίτη (στο Hexagon Cup) με τους ανθρώπους μου στο πλάι μου και σε ένα τόσο ωραίο τουρνουά, ήταν σπουδαίο.

Στο Μεξικό (τελευταίο του τουρνουά στο World Padel Tour) ήμουν πολύ αγχωμένος. Έτσι, δεν το εκλαμβάνω αυτό ως απόσυρση, αλλά ως μία προσθήκη στην καριέρα μου. Έπαιξα ήρεμα, αν και ήμουν αγχωμένος νωρίτερα.

Ο Χουάν Μάρτιν Ντίας… αποθεώθηκε στο Hexagon Cup.

Αφήνω πίσω μου το επαγγελματικό πάντελ, παραμένω όμως γενικά στο πάντελ. Ήδη μετακόμισα για να ζήσω στο Μαϊάμι και έχω εκεί σε εξέλιξη ένα εγχείρημα που ονομάζεται “Reserve”, με πρόθεση να βοηθήσω στην άνοδο του σπορ στη χώρα.

Είναι μία δύσκολη δοκιμασία, μιας και έχω φέρει όλη την οικογένειά μου μαζί, όμως το πάντελ πρέπει να μπει στην αμερικανική αγορά.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στο Padel Pro League, στο North American League. Συνεχίζω να προπονούμαι σχεδόν στον ίδιο βαθμό με πριν, αν και στο Μαϊάμι είναι λίγο πιο δύσκολο, διότι υπάρχουν λιγότερες διαθέσιμες εγκαταστάσεις”, ανέφερε ο σπουδαίος Αργεντινός.

Το standing ovation στην παρουσίαση του Χουάν Μάρτιν Ντίας στο Hexagon Cup:

Video highlights
Previous articleO απολογισμός της 3ης ημέρας σε Ντάλας, Κόρδοβα και Μασσαλία (vids)
Next articleΝόσκοβα: “Έκρηξη” μίσους στα social για την ήττα της στο Άμπου Ντάμπι