Νούμερο 16 στην παγκόσμια κατάταξη, ο Κάρεν Χατσάνοφ έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο Indian Wells νικώντας τον Στέφανο Τσιτσιπά απέναντι στον οποίο μετρούσε 6 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Ο Χατσάνοφ, που είχε σερί 23 ηττών απέναντι σε παίκτες της πρώτης δεκάδας στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε τη νίκη με 7-6(4) 6-4 σε 93 λεπτά.

“Λένε ότι η τρίτη φορά είναι η τυχερή αλλά εμένα μου πήρε 7 φορές, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος”, είπε ο Χατσάνοφ. “Το πιο σημαντικό δεν είναι ότι νίκησα τον Στέφανο αλλά ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκα. Μετά το Αυστραλιανό Όπεν είχα κάποια ζητήματα με έναν τραυματισμό. Επέστρεψα στο Ντουμπάι χωρίς να έχω δώσει πολλά ματς και είμαι χαρούμενος που συνεχίζω σε αυτό το επίπεδο. Ήθελα να συνεχίσω με αυτό τον τρόπο, να απολαύσω τη διαδικασία, το ταξίδι, που έχει και συνέχεια”.

Στην συνέχεια ο Ρώσος αναφέρθηκε στα σημαντικά στοιχεία που τον έφεραν στη νίκη. “Πιστεύω ότι ο περιορισμός του Τσιτσιπά ήταν το κλειδί. Και οι δύο μας σερβίραμε αρκετά καλά στο πρώτο σετ, τότε πήγε στο tie-break και στο δεύτερο σετ, όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία, έπρεπε να την αξιοποιήσω. Αυτές οι συνθήκες είναι πολύ γρήγορες, οπότε πιστεύω ότι είναι σημαντικό να έχεις καλό πρώτο service και ένα καλό επόμενο χτύπημα. Πιστεύω ότι και οι δύο μας παίξαμε εξαιρετικά επιθετικά, οπότε εκείνος που θα είχε πρώτος την ευκαιρία θα έφτανε στη νίκη”.

 

Video highlights