Νέα προβλήματα έρχονται να ταράξουν τους διοργανωτές του Australian Open, καθώς ο διευθυντής βιοασφάλειας του Tennis Australia Τομ Μακ Ντάουελ κατέθεσε την παραίτηση του σήμερα (28/12).

Τα καθήκοντα του Μακ Ντάουελ περιλάμβαναν τη διαχείριση των πρωτοκόλλων κατά του κορονοϊού για τους παίκτες και το προσωπικό που πρόκειται να καταφθάσει στην Αυστραλία (με την σημερινή να αποτελεί την βασική μέρα άφιξης). Ο συγκεκριμένος διευθυντής ήταν υπεύθυνος για την εφαρμογή όλων των απαραίτητων κανονισμών με σκοπό να πραγματοποιηθεί το τουρνουά με ασφάλεια αποφεύγοντας την εξάπλωση του ιού. Φυσικά η παραίτησή του δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο Tennis Australia.

Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο γιατί παραιτήθηκε ο Μακ Ντάουελ, αλλά ορισμένοι θαυμαστές του τένις εικάζουν ότι οi διαφωνίες σχετικά με το να επιτραπεί στους μη εμβολιασμένους παίκτες να αγωνιστούν μπορεί να συνέβαλαν στην αποχώρηση του.

Η απόφαση του Australian Open να κάνει εξαιρέσεις για τους μη εμβολιασμένους παίκτες έρχεται σε μια στιγμή που η νέα μετάλλαξη Omicron αρχίζει να εξαπλώνεται γρήγορα.
Έξι παίκτες βρέθηκαν θετικοί πρόσφατα στο τουρνουά επίδειξης του Άμπου Ντάμπι, συμπεριλαμβανομένων των Ραφαέλ Ναδάλ, Ονς Τζαμπέρ, Μπελίντα Μπέντσιτς, Αντρέι Ρούμπλεφ, Ντένις Σαπαβάλοφ και Έμμα Ραντουκάνου.

Το Tennis Australia έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι «αναζητούνται παραθυράκια» ώστε οι μη εμβολιασμένοι παίκτες να μπορούν να συμμετέχουν και είπε σε μια δήλωση ότι “οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν είναι σε θέση να επηρεάσουν αυτή τη διαδικασία και ούτε εμείς θα μπορούσαμε να επηρεάσουμε αυτή τη διαδικασία”

Το Australian Open πρόκειται να πραγματοποιηθεί 17-30 Ιανουαρίου.

Δανάη Μασκαλέρη

Video highlights
Previous articleΧάνει το AΟ και η Ποντορόσκα – Οι μέχρι τώρα απουσίες
Next articleATP Cup: Αποσύρεται ο Νόβακ – Εκτός η Αυστρία