Ο Γιάνικ Σίνερ λύγισε στα 2 tie-breaks τον Χούμπερτ Χουρκάτς στον τελικό του Χάλε και με 7-6(8), 7-6(2), μετά από μια ώρα και 51 λεπτά, κατέκτησε τον 1ο του τίτλο σε γρασίδι, αλλά και τον 1ο ως Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Παράλληλα αυτός ήταν ο 4ος τίτλος μέσα στο 2024 για τον Σίνερ, μετά από αυτούς σε Μελβούρνη, Ρότερνταμ και Μαϊάμι, αλλά και ο 14ος στην καριέρα του και μάλιστα σε σύνολο 18 τελικών! 

Ο Ιταλός τελείωσε τον τελικό με 10 άσους (ένα διπλό λάθος), πέρασε το 65% των πρώτων service, κερδίζοντας το 94% των πόντων (44/47) και το 68% στο δεύτερο (17/25), έσβησε το μοναδικό break-point του Χουρκάτς, ενώ από την πλευρά του δεν κατάφερε να αξιοπιήσει καμία από τις 3 ευκαιρίες για break. 

O τελικός ξεκίνησε με τους δύο φιναλίστ να έχουν από ένα μεγάλο hold, σβήνοντας από ένα break-point, με το set να πηγαίνει στο tie-break. Εκεί ο Σίνερ προηγήθηκε με 2 mini-breaks (1/0, 3/1), με τον Χουρκάτς όμως να απαντάει και στις δύο περιπτώσεις (2/1, 5/5). 

Από εκεί και πέρα ο Σίνερ βρήκε και 3ο mini-break (9/8) και μετά από 3 set-points, είχε σβήσει κι ένα του Πολωνού, έφτασε στο 10/8 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0 στον τελικό. 

Στο 2ο set ο Σίνερ απείλησε ξανά το service του Χουρκάτς, ο οποίος έσβησε ακόμα 2 break-points του Ιταλού, ισοφαρίζοντα σε 1-1. Όπως και το 1ο set έτσι και το 2ο πήγε στο tie-break με τον Σίνερ αυτή τη φορά να κυριαρχεί κατά κράτος και μετατρέποντας το 1/1, σε 7/2 έφτασε στη νίκη σφραγιζοντας έναν ακόμη τίτλο. 

 

TERRA WORTMANN OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-1h)

Video highlights
Previous articleHighlights: Ο τελικός-διαφήμιση του Βερολίνου (vid)
Next articleHighlights: Ο πρώτος τίτλος του Σίνερ στο γρασίδι (vid)