Advertisement

Φαίνεται να ηρεμούν λίγο τα πράγματα στη διαμάχη μεταξύ του Δήμου Χαϊδαρίου και της διοίκησης του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου, με εκατέρωθεν ανακοινώσεις μετά το συμβάν με την ισχυρή αστυνομική παρουσία στις εγκαταστάσεις, αρχές της εβδομάδας.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου έδωσε τη δική του οπτική στο θέμα της αντιπαράθεσης ενώ διάθεση να ρίξει τους τόνους, έδειξε η πρόεδρος του Ομίλου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου

Η σημερινή ανακοίνωση του ΑΟΑΧ σχετικά με την χρήση των «μπλε» γηπέδων του τένις αποκρύβει την πραγματικότητα. Επιχειρεί μάλιστα να δικαιολογήσει μια απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε εδώ και χρόνια σε αυτούς τους χώρους άθλησης, οι οποίοι προορίζονται για όλους τους συμπολίτες μας και είναι ιδιοκτησία του Δήμου.
Η Διοίκηση του ΑΟΑΧ αυθαίρετα αντιμετωπίζει τα «μπλε» γήπεδα του τένις ως ιδιοκτησία της. Αρνείται οποιαδήποτε συνεννόηση με τον Δήμο για την χρήση τους καί από τους κατοίκους που θέλουν να αθληθούν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε χρόνο υπέβαλλε αιτήσεις προς τον Δήμο μόνον για τη χρήση των άλλων γηπέδων τένις στην πόλη, σαν να θεωρούσε τα «μπλε» γήπεδα ιδιοκτησία της. Ήδη για το θέμα αυτό έχουν γίνει τουλάχιστον τρεις πολύωρες συναντήσεις, ενώ έχουν σταλεί και σχετικά έγγραφα. Όλα αυτά επιδεικτικά τα αγνόησε ο Σύλλογος. Αυτή η αδιαφορία του ΑΟΑΧ για την νομιμότητα και η απαξιωτική συμπεριφορά του προς τον Δήμο και τους θεσμούς έχει φέρει αυτή την αρνητική εικόνα.

Με πρόσχημα την προπόνηση των παιδιών, η Διοίκηση του ΑΟΑΧ ουσιαστικά επιδιώκει την πλήρη ιδιωτικοποίηση των γηπέδων. Χωρίς καμία τήρηση της νομιμότητας, η διαχείριση του κλεισίματος των γηπέδων – όχι για τα τμήματα εκμάθησης- ήταν αποκλειστική αρμοδιότητα της Πρόεδρου του ΑΟΑΧ. Μάλλον η Πρόεδρος έχει μπερδέψει τον Δήμο με το κλειστό κλαμπ ιδιοκτησίας της, που η ίδια λειτουργεί οικογενειακά στα βόρεια προάστια.

Ακόμη και μέσα στις ειδικές συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας, η Διοίκηση του ΑΟΑΧ αρνείται συστηματικά να ενημερώνει τον Δήμο για αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των τμημάτων του και γενικά να διευκολύνει την χρήση των γηπέδων καί από το κοινό, από τον λαό του Χαϊδαρίου. Έφτασε στο σημείο να δηλώσει ψευδώς στον Δήμο ότι γίνεται χρήση των γηπέδων σε ημέρες και ώρες που αυτό δεν ίσχυε, προκειμένου να μην γίνει χρήση τους από κανέναν άλλον. Όταν αυτό αποκαλύφθηκε, απάντησε ότι θα της ήταν «δύσκολο» σε περίπτωση που κάποιος αθλητής της χρειαστεί να κάνει προπόνηση, να ζητήσει τα κλειδιά. Οπότε προτιμάει να κρατάει «ρεζερβέ» όλες τις ώρες, «μην μπει κανένας άλλος και μαγαρίσει τα γήπεδα μας».

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου δεν έχει καμιά αντιπαλότητα με τους αθλητές του συγκεκριμένου Συλλόγου, ακόμη περισσότερο με τα νέα παιδιά που μαθαίνουν τένις. Ωστόσο, είναι σαφές ότι δικαίωμα στην άθληση μέσω του τένις έχουν όλοι οι Χαϊδαριώτες και όχι μόνον τα μέλη του ΑΟΑΧ. Τη στιγμή που λόγω των γενικότερων περιορισμών του lockdown το μοναδικό άθλημα που επιτρέπεται να κάνει κάποιος είναι το τένις, για το οποίο πρέπει να κλείσεις γήπεδο και δεν μπορείς να παίξεις στην αλάνα και άρα αυτονόητη υποχρέωση του Δήμου είναι οι ώρες διάθεσης των γηπέδων στο κοινό να αυξηθούν , ο ΑΟΑΧ ψεύδεται και δεν μπαίνει στη διαδικασία να συνεργαστεί και αναπροσαρμόσει το πρόγραμμά του.

Αποστολή του Δήμου είναι να γίνεται η μεγαλύτερη δυνατή χρήση όλων των γηπέδων τένις στην πόλη από τους συμπολίτες μας και να μην υπάρχουν χώροι κρατημένοι για αποκλειστική χρήση ενός κλειστού κλαμπ. Τα παιδιά προηγούνται ούτως ή άλλως, όπως σε κάθε άθλημα. Δεν μπορεί όμως να μονοπωλούν τα γήπεδα τένις στην πόλη κάποιοι που με πρόσχημα «τα παιδιά» κύριο στόχο έχουν να διατηρούν το «μαγαζί» τους και να αποκομίζουν κέρδη.

Πέραν αυτών, το να έχει ο Δήμος και όχι ένα «ιδιωτικό κλαμπ» τα κλειδιά για δημόσιους χώρους άθλησης, είναι απολύτως αδιαπραγμάτευτο.

Όπως απολύτως απαράδεκτη είναι η χθεσινή υβριστική και απειλητική αντίδραση με χυδαίες εκφράσεις του συζύγου της Προέδρου του ΑΟΑΧ προς τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, όταν η Δημοτική Αρχή πήρε την πρωτοβουλία να σπάσει το καθεστώς της ιδιωτικοποίησης των «μπλε» γηπέδων. Για τη συμπεριφορά αυτή έχει ήδη ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης κ. Ζανιάς.

Σύντομα θα έλθει για συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου ο Κανονισμός Λειτουργίας των Αθλητικών Χώρων του Δήμου. Με την εφαρμογή του, θα τερματιστούν παθογένειες του παρελθόντος και θα μπει τάξη σε όλους τους δημόσιους χώρους άθλησης στο Χαϊδάρι, των «μπλε» γηπέδων του τένις φυσικά συμπεριλαμβανομένων.

Ενωτική η Πρόεδρος του ΑΟΑΧ

Η Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου, Δήμητρα Χαντζή, σχολιάζοντας την ανάρτηση του δημάρχου Χαϊδαρίου Βαγγέλη Ντηνιακού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Το Τένις είναι λαϊκό άθλημα και απευθύνεται στην Αττική, στην Περιφέρεια και σε ολόκληρη την Επικράτεια. Προτεραιότητα του ΑΟΑΧ είναι τα “παιδιά” μας, δευτερευόντως οι ενήλικες πολίτες του Δήμου μας και ο Αθλητισμός στο Δήμο Χαϊδαρίου.

Υπηρέτησα το Δήμο Χαϊδαρίου, στηριζόμενη στην προσωπικότητά μου και στην οικογένειά μου, ως Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού και κατανοώ ότι η πανδημία στερεί την Άθληση όλων μας και βάζει περιορισμούς. Το Τένις είναι ανοιχτό και είναι απαραίτητη η ενασχόληση των παιδιών στα γήπεδα και η Άθληση των ενηλίκων.

Πιστεύω ότι η “στείρα” αντιπαράθεση σε επίπεδο πόλης τις γιορτινές ημέρες, που είναι διαφορετικές από το παρελθόν, πρέπει να κλείσει.

Εύχομαι σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος με Υγεία και χωρίς προβλήματα”