Το απόγευμα της Παρασκευής (18:00 ώρα Αυστραλίας – 09:00GR), ο Υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, έκανε χρήση του δικαιώματός του να ακυρώσει τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς…

Ο Άλεξ Χοκ, επικαλέστηκε όλα τα δεδομένα και τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του από το Υπουργείο Εσωτερικών, τις Συνοριακές Αρχές και το Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να αναχωρήσει άμεσα από την Αυστραλία και μένει να δούμε αν μπορεί να υποβάλει ένσταση στην απόφαση και να επιδιώξει νέα δίκη.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, ο 34χρονος Σέρβος κινδυνεύει και με αποκλεισμό τριών χρόνων για την έκδοση νέας βίζας στην Αυστραλία.

 

Η ανακοίνωση του Υπουργού Μετανάστευσης

“Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133C(3) του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης και προς το δημόσιο συμφέρον. Αυτή η απόφαση ακολούθησε τις εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους διαδικαστικής δικαιοσύνης.

Εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση του Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία.

Ευχαριστώ τους αξιωματικούς του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης που εργάζονται καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας σε ολοένα και πιο απαιτητικά επιχειρησιακά περιβάλλοντα”.

 

 

Video highlights