Ο Κάρλος Αλκαράθ βρέθηκε στην κορυφή του Bonus Pool, ωστόσο έχασε 2,4 εκατομμύρια δολάρια λόγω της απουσίας του από Καναδά και Σαγκάη.
Με 4.420 βαθμούς, ο Αλκαράθ ήταν ο πρώτος στη σχετική λίστα και βάσει κανονισμών, θα λάμβανε 4,8 εκ. δολάρια, από το bonus pool, του χρηματικού ταμείου των 21 εκ. δολαρίων που μοιράζεται στους 30 παίκτες με τις καλύτερες επιδόσεις στους εννέα Masters 1000 και τα ATP Finals.
Ωστόσο, η ATP προβλέπει μείωση 25% για κάθε Masters 1000 στο οποίο ο παίκτης δεν αγωνίστηκε λόγω απόφασης ή τραυματισμού, μέχρι τρεις διοργανώσεις. Από τις τέσσερις και πάνω, το μπόνους μηδενίζεται.
Ο Αλκαράθ απουσίασε από Καναδά και Σανγκάη, γεγονός που του κοστίζει το 50% μπόνους. Έτσι, θα εισπράξει 2,4 εκ. δολάρια αντί για 4,8. Αν και δεν αγωνίστηκε στη Μαδρίτη, η παρουσία του εκεί για τις υποχρεώσεις του τουρνουά τον έσωσε από επιπλέον περικοπή, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.
Ακόμα χειρότερη ήταν η επίπτωση για τον Γιάνικ Σίνερ. Ο Ιταλός, δεύτερος στη βαθμολογία με 3.850 βαθμούς, δεν θα λάβει ούτε.. σεντ, καθώς έχασε τέσσερα υποχρεωτικά Masters 1000: Indian Wells, Μαϊάμι, Μαδρίτη και Καναδά. Η απουσία του από το Μόντε Κάρλο δεν υπολογίζεται, αφού η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είναι υποχρεωτική.
Από την πλευρά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στην 27η θέση της σχετική λίστας με 510 βαθμούς, εισπράττοντας 154.380 δολάρια.











































