Η Αγνή Στεφάνου επιστρέφει στην Εθνική ομάδα γυναικών, μετά από 2 χρόνια, ως αρχηγός αποστολής για τη δύσκολη αποστολή της Ελλάδος στη Λιθουανία τον ερχόμενο Απρίλιο (7-12). Η Στεφάνου, η οποία τον Απρίλιο του 2023 στην Πορτογαλία είχε οδηγήσει τη Εθνική στην άνοδο στο Group I, θα βρεθεί στο πλευρό του Βασίλη Σκορίλα που θα είναι ο κάπτεν της ομάδας. 

Το Tennis24 επικοινώνησε με την Αγνή Στεφάνου, η οποία μίλησε για την, όπως και η ίδια τη χαρακτήρισε, “απαιτητική αποστολή” της Εθνικής ομάδας στο Βιλίνιους, αντιμετωπίζοντας στη φάση των ομίλων το Βέλγιο και την Ουγγαρία. 

“Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που μετά από 2 χρόνια επιστρέφω δίπλα στα κορίτσια και την Εθνική μας ομάδα, γιατί πέρσι λόγω της εγκυμοσύνης μου δεν μπόρεσα να ήμουν παρούσα. Πριν 2 χρόνια στην Πορτογαλία είχαμε ζήσει μια πολύ ωραία εμπειρία, ανεβαίνοντας κατηγορία, κάτι που απέδειξε το πάθος αυτής της ομάδας.”

“Φέτος η αποστολή μας είναι ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς έχουμε κληρωθεί με δύο εξαιρετικά δυνατές ομάδες, το Βέλγιο και την Ουγγαρία, που και οι δύο έχουν παίκτριες που βρίσκονται μέσα στο Top-100. Να φανταστείτε ότι οι Νο1 παίκτριες αυτών των δύο ομάδων (σ.σ Μινέν, Μπόνταρ) έχουν περάσει από τα προκριματικά κι έχουν μπει στο κυρίως ταμπλό του Miami Open αυτής της εβδομάδας.” 

“Ξέρω όμως ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και είμαι σίγουρη ότι τα κορίτσια θα παλέψουν με όλη τους την ψυχή μέσα στο γήπεδο. Επίσης, η ομοσπονδία στηρίζει την προσπάθεια μας, για παράδειγμα φέτος η αποστολή αποτελείται από 5 παίκτριες αντί για 4, κάτι που οπωδήποτε θα μας δώσει περισσότερες επιλογές και ευελιξία και θα πάμε στη Λιθουανία ενωμένες, με πολύ καλό κλίμα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.” 

“Θεωρώ πως ό,τι έχει να κάνει με εθνική, όλων των αθλημάτων όχι μόνο του τένις, παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Είναι το πώς θα “δέσει” η ομάδα, είναι η δουλειά του προπονητή, η δουλεία του αρχηγού της αποστολής, είναι ότι ο καθένας πρέπει να βάλει το λιθαράκι του για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.”

Η αποστολή της χώρας μας για τη Λιθουανία θα αποτελείται από τις Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Μάρθα Ματούλα, Δήμητρα Παύλου και Έλενα Χριστοφή, με τη μεγάλη απουσία αναμφίβολα να είναι αυτή της Μαρίας Σάκκαρη, η οποία θα βρίσκεται εκείνες τις ημέρες στο τουρνουά του Τσάρλεστον. 

Video highlights
Previous articleO απίθανος πόντος του Παγδατή στο Miami Open (vid)
Next articleΗ PTPA μηνύει ATP, WTA, ITF και ITIA!