Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ταξιδεύει για την Αυστραλία, προκειμένου να αγωνιστεί στο Australian Open και να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο Σέρβος θα συμμετάσχει στο πρώτο Grand Slam της σεζόν με ιατρική εξαίρεση, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στα social media. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Novak Djokovic (@djokernole)

Μετά από τις εξελίξεις οι διοργανωτές εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση για τη συμμετοχή του Νο1 του κόσμου στο τουρνουά, χωρίς ωστόσο (για την ώρα) να δώσουν στη δημοσιότητα το κριτήριο (επτά στο σύνολο) στο οποίο υπάγεται ο Τζόκοβιτς και πήρε την ιατρική εξαίρεση. 

“Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί στο Australian Open και βρίσκεται στο δρόμο για την Αυστραλία”, ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση. 

“Ο Τζόκοβιτς αιτήθηκε ιατρικής εξαίρεσης που του δόθηκε ακολουθώντας τη διαδικασία ενδελεχούς εξέτασης από δύο ανεξάρτητες ειδικές ομάδες ιατρών. Η μία από αυτές ήταν η ανεξάρτητη ομάδα ελέγχου ιατρικής εξαίρεσης η οποία ορίστηκε από το τμήμα υγείας της Βικτώριας. Αξιολόγησαν όλες τις αιτήσεις προκειμένου να διαπιστώσουν αν πληρούν τις οδηγίες της Αυστραλιανής Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας για την Ανοσοποίηση (ATAGI).”

Το Australian Open θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-30 Ιανουαρίου.

Θάνος Σταθόπουλος

Video highlights