Σπουδαία νέα έρχονται από την Αυστραλία, όσον αφορά τη διεξαγωγή του πρώτου Grand Slam της σεζόν που ξεκινάει σε κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα.

Η Πολιτεία της Βικτώρια επιβεβαίωσε ότι στις εγκαταστάσεις του Melbourne Park θα μπορούν να βρίσκονται καθημερινά 30,000 φίλαθλοι που θα παρακολουθούν τους αγώνες του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

Το όριο αυτό, θα μειωθεί στις 25,000/ημέρα όταν θα βρισκόμαστε στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης καθώς οι αγώνες θα είναι λιγότεροι.

“Αυτό σημαίνει ότι στις 14 ημέρες του τουρνουά, θα έχουμε 390,000 κόσμου στο Melbourne Park και είναι περίπου μειωμένο κατά 50% του μέσου όρου της περσινής χρονιάς” είπε η Υπουργός Αθλητισμού της Πολιτείςα, Μάρτιν Πάκουλα.

“Δεν θα είναι το ίδιο με πέρισυ αλλά θα πρόκειται για το πρώτο τουρνουά εδώ και πάρα πολύ καιρό, με αρκετό κόσμο στις κερκίδες” πρόσθεσε.

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για μια σπουδαία εξέλιξη, τόσο για τους ίδιους τους φιλάθλους που θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Happy Slam αλλά και πολύ περισσότερο για τους ίδιους τους αθλητές που θα νιώσουν και πάλι τη ζεστή ατμόσφαιρα ενός Grand Slam.

 

Video highlights