Ο Διευθυντής του Αυστραλιανού Όπεν, Κρεγκ Τάιλι, αποκάλυψε πως στο φετινό event δεν θα αγωνιστούν μόνο εμβολιασμένοι τενίστες, αλλά θα δώσουν το παρών και οι ανεμβολίαστοι που ζήτησαν ιατρικές εξαιρέσεις!

Αν και τις προηγούμενες ημέρες, ρεπορτάζ από την Αυστραλία ανέφεραν πως δεν θα γίνουν αποδεκτές οι ιατρικές εξαιρέσεις, ο Τάιλι την Δευτέρα προέβη σε μια αποκάλυψη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο επικείμενο τουρνουά (17-30/1).

Αυτό, γιατί ο Νόβακ Τζόκοβιτς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητήσει ιατρική εξαίρεση για να αγωνιστεί στη Μελβούρνη φέτος.

Εφόσον θα γίνει αποδεκτό και επίσημα το συγκεκριμένο αίτημα, ο 34χρονος Σέρβος θα πάει στην Αυστραλία για να υπερασπιστεί τον τίτλο του και θα είναι, ίσως ο μοναδικός ανεμβολίαστος του τουρνουά.

Ο Τάιλι δεν θέλησε να σχολιάσει ξεχωριστά την υπόθεση Τζόκοβιτς, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Κάθε αθλητής που θα έρθει στην Αυστραλία, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος, ή να έχει κάνει αίτημα για ιατρική εξαίρεση.

Στους τενίστες, είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο με τις ιατρικές εξαιρέσεις, από ότι είναι γενικά, σε κάθε ταξιδιώτη που έρχεται στη χώρα”.

Δημήτρης Χαλιάπας

Video highlights