Ποιος είδε τη Σφιόντεκ και δεν τη φοβήθηκε…
Η 23χρονη Πολωνή πήρε πανηγυρική πρόκριση στον 4ο γύρο του Australian Open, συντρίβοντας με 6-1, 6-0 την πρώην πρωταθλήτρια του Αμερικανικού Όπεν, Έμα Ραντουκάνου στο πρωινό πρόγραμμα του Σαββάτου στη Μελβούρνη.
Το Νο2 του ταμπλό και του κόσμου, με ξεκάθαρη στρατηγική να επιτεθεί στο αδύναμο backhand και δεύτερο σερβίς της Βρετανίδας, ξόδεψε μόλις 70 λεπτά στη Rod Laver Arena και προκρίθηκε στις “16” καλύτερες της διοργάνωσης.
Eκεί θα αντιμετωπίσει την 23χρονη Γερμανίδα, lucky loser, Έβα Λις που συνέχισε την τρελή της κούρσα στη Μελβούρνη, κερδίζοντας 4-6, 6-3, 6-3 την Ρουμάνα, Ζακλίν Κριστιάν.
We are all spelling speed incorrectly; it should be spelt 𝑺𝒘𝒊𝒂𝒕𝒆𝒌 🤩
Iga advances into the fourth round, defeating Raducanu 6-1 6-0. @wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis • @iga_swiatek • #AusOpen • #AO2025 pic.twitter.com/KAEj62CGrE
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 18, 2025
Η Σφιόντεκ βρισκόταν παντού στο court και ότι κι αν προσπαθούσε η Ραντουκάνου, είχε την απάντηση.
Η κάτοχος τεσσάρων Grand Slam τίτλων, κέρδισε το 83% στο 1ο και το 73% στο 2ο σερβίς της, χωρίς να αντιμετωπίσει break point ενώ ήταν μόνιμη απειλή στο σερβίς της αντιπάλου της, με πέντε breaks σε 12 ευκαιρίες.
Παράλληλα, η Σφιόντε ολοκλήρωσε το ματς με 24 winners έναντι μόλις 9 της 22χρονης Βρετανίδας ενώ έκανε σχεδόν και τα μισά λάθη από τη Ραντουκάνου (12 με 22).
“Απλά απολαμβάνω να παίζω. Έβγαλα κάποιους πόντους σήμερα και γι’αυτό ακριβώς προπονούμαι. Ένιωσα να παίζω με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Μπόρεσα να πιέσω και να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες μου για break” είπε η Σφιόντεκ μετά την 4η νίκη επί της Ραντουκάνου σε ισάριθμες αναμετρήσεις..
Νωρίτερα, το Νο8 του ταμπλό Έμα Ναβάρο, επικράτησε 6-4, 3-6, 6-4 της Ονς Ζαμπέρ και θα αντιμετωπίσει την Ντάρια Κασάτκινα που με τη σειρά της επιβλήθηκε 7-5, 6-1 της Γιούλια Πουτίντσεβα.
Σφιόντεκ και Ναβάρο είναι μια νίκη μακριά από την επιβεβαίωση του ραντεβού τους στα προημιτελικά του Australian Open.
AUSOPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)