Όπως και πέρσι έτσι και φέτος και μάλιστα με το ίδιο σκορ, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ επικράτησε του Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-4, 6-4, μετά από μόλις 72 λεπτά, κάνοντας πρεμιέρα με το δεξί στα φετινά ATP Finals, αλλά και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά.
Three-Peat Hunting 💪
2x #NittoATPFinals champion Zverev kicks off his bid for a third title with a 6-4 6-4 win over Rublev! pic.twitter.com/N2sTeSSHkz
— Tennis TV (@TennisTV) November 11, 2024
Ο δις φορές πρωταθλητής, ο οποίος ήταν σχεδόν αλάνθαστος, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με μόλις 9 αβίαστα λάθη, χρειάστηκε από ένα break σε κάθε set, αλλά και το εξαιρετικό του service για να φτάσει μέχρι τη νίκη.
Ο Νο2 του κόσμου τελείωσε το ματς με 9 άσους (κανένα διπλό λάθος), πέρασε το 70% των πρώτων service, κερδίζοντας το 80% των πόντων (28/35), αλλά και το 80% στο δεύτερο (12/15) παραχωρώντας συνολικά μόλις 10 πόντους στον Ρώσο, ενώ εκμεταλλεύτηκε και τις δύο ευκαιρίες για break.
Χάνοντας μόλις 6 πόντους πίσω από το service του, αλλά και βρίσκοντας break στο 7o game (4-3), o Ζβέρεφ έκλεισε το 1ο set με 6-4, κάνοντας το 1-0. Ο Γερμανός, ο οποίος πλέον είναι στο 7-3 στις αναμετερήσεις του με τον Ρούμπλεφ, βελτίωσε ακόμα περισσότερο το service του και με break στο 9ο game έκανε το 5-4 για να σφραγίσει την 15η (συνολικά) νίκη του στα ATP Finals με ένα ακόμα εύκολο hold.
Επόμενος αντίπαλος για τον Ζβέρεφ, την Τετάρτη, θα είναι ο Κάσπερ Ρουντ, οποίος νωρίτερα έκανε την έκπληξη επικρατώντας του Κάρλος Αλκαράθ που με τη σειρά του θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ.
ATP FINALS GROUP STANDINGS | RESULTS | SCHEDULE (-1h)