Η κατάταξη της ATP της Δευτέρας έφερε το ισπανικό τένις απέναντι σε μια πραγματικότητα, όσον αφορά τον αριθμό των παικτών που βρίσκονται στο Top-100, ο οποίος έχει μειωθεί δραστικά. Μόλις πριν από 2 χρόνια υπήρχαν περισσότεροι από 10 Ισπανοί παίκτες ανάμεσα στους 100 του κόσμου, με την Ισπανία να προσπαθεί να πλησιάσει τις ΗΠΑ (12) και τη Γαλλία (10) που έχουν αυτή τη στιγμή τους περισσότερους παίκτες στην 100άδα. 

Ωστόσο, με βάση την ανανέωση του πίνακα κατάταξης τη Δευτέρα η Ισπανία έχει μόλις 5 παίκτες στο Top-100 με την 5άδα να αποτελείται από τους Κάρλος Αλκαράθ (Νο2), Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (Νο24), Ρομπέρτο Καρμπάγιες (Νο66), Χαούμε Μουνάρ (Νο70) και Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ (Νο98). 

Την τελευταία φορά που η Ισπανία είχε μόνο 5 παίκτες στο Top-100 ήταν τον Αύγουστο του 1989 με τους Εμιλιάνο Σάντσεζ-Βικάριο (Νο15), Σέρχι Μπρουγκέρα (Νο27), Ζόρντι Αρέσε (Νο39), Χαβιέ Σάντεζ-Βικάριο (Νο48) και Τόμας Καρμπονέλ (Νο88). 

Αναμφίβολα οι μακροχρόνιοι τραυματισμοί των Ράφα Ναδάλ και Πάμπλο Καρένιο Μπούστα έχουν συμβάλλει σε αυτό το αρνητικό ρεκόρ, το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει σύντομα με νέους παίκτες που έρχονται όπως οι Λαμάς, Ρινκόν, Λανταλούτσε και Μέριδα να δείχνουν ανοδικές τάσεις, ενώ πάντα υπάρχουν και οι Πέδρο Μαρτίνεθ, Ράμος Βινιόλα για να επιστρέψουν άμεσα στην 100άδα. 

Video highlights
Previous articleΝτουμπάι: Πρόκριση με ανατροπή για Ρούμπλεφ (vids)
Next articleΌταν ο Ναδάλ κατακτούσε το Ακαπούλκο χωρίς να χάσει σετ (vid)