Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κρατείται σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Μελβούρνη και με εξαίρεση ένα μήνυμα προς τους υποστηρικτές του, τηρεί σιγή ιχθύος ενόψει της ακροματικής διαδικασίας σε δικαστήριο της Μελβούρνης τη Δευτέρα.

Διατηρώντας χαμηλό προφίλ, ο 34χρονος Σέρβος δεν έχει τη δυνατότητα να προπονηθεί και να προετοιμαστεί για το Australian Open, σε περίπτωση που δικαιωθεί και του επιτραπεί να παίξει στο πρώτο Grand Slam της σεζόν.

Μάλιστα, Αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι προσπάθησε να εξασφαλίσει ένα γήπεδο προπόνησης γι’αυτές τις ημέρες, ωστόσο οι αρχές απέρριψαν το αίτημά του όπως και το ενδεχόμενο να έχει μαζί του τον προσωπικό του μάγειρα, προκειμένου να διατηρεί την συγκεκριμένη διατροφή του.

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι του προετοιμάζουν την υπερασπιστική του γραμμή για το δικαστήριο της Δευτέρας.

Έξω από το ξενοδοχείο καραντίνας, υπάρχουν υποστηρικτές του Τζόκοβιτς, αρνητές του εμβολίου και υποστηρικτές των προσφύγων σε μια ασυνήθιστη συμμαχία, με τη διακριτική παρουσία και της αστυνομίας.

Στο μεταξύ, ο Κρεγκ Τάιλι, CEO της Tennis Australia και διευθυντής αγώνων του Australian Open, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η ομοσπονδία της χώρας δεν έχει βγάλει ακόμα επίσημη ανακοίνωση για τον σάλο που έχει προκληθεί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

“Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας όλες τις πληροφορίες και θα το κάνουμε. Επιλέξαμε σε αυτή τη φάση να μην δημοσιοποιούμε πολλές πληροφορίες γιατί εκκρεμεί το δικαστήριο τη Δευτέρα. Από τη στιγμη που γίνει, θα πούμε περισσότερα. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ομάδα μας έχει κάνει απίστευτη δουλειά και έχει κάνει ό,τι μπορούσε σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που της έχουν δοθεί” είπε το Σάββατο (08/01) ο Τάιλι.

 

Video highlights