Ο Στέφαν Εντμπεργκ αποκαλύπτει πως είχε πολλές προτάσεις συνεργασίας μετά το πέρας της επαγγελματικής του πορείας με τον Ρότζερ Φέντερερ αλλά τις αρνήθηκε όλες εξηγώντας το γιατί…


Ο Σουηδός coach είναι ο άνθρωπος πίσω από την αναγέννηση του Ρότζερ Φέντερερ μετά από ένα τραυματικό 2013 σε μια πολύ καλή διετία 2014-2015 που της έμεινε η “ρετσινιά” της μη κατάκτησης Slam μιας και ο Ελβετός τενίστας μπλοκαρίστηκε τρεις φορές από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο να πάρει το περιβόητο 18ο Major.

Οι δυο τους πέραν των επαγγελματικών τους σχέσεων, διατηρούν και φιλικές σχέσεις, με τον Εντμπεργκ να είναι, ακόμα, παρών σε πολλά ραντεβού του “Βασιλιά” επευφημώντας τον!

Αλλωστε, ήταν το είδωλο ενός νεαρού Ρότζερ Φέντερερ πριν από 20 και πλέον χρόνια!

Εξηγεί, έχοντας περάσει πλέον μια διετία από τότε που σταμάτησαν να είναι “μαζί” τι θεωρεί πως έψαχνε ο Μαέστρος από αυτόν όταν τον προσέλαβε.

“Είναι ευλογημένος με απίστευτο ταλέντο. Πρώτα απ’όλα, έχει ο ίδιος φοβερό ένστικτο τι πρέπει να κάνει για να επανεφεύρει το παιχνίδι του. Για να φτάσεις το επίπεδο του Φέντερερ δεν θέλει βασικά πράγματα. Θέλει κίνητρο και υγεία” ανέφερε ο Σουηδός coach.

“Ηταν έτοιμος για αλλαγές εκείνη την περίοδο. Νομίζω χρειαζόταν μια φωνή να τον προετοιμάσει” πρόσθεσε.

Μπορεί να μην ήρθε ο Grand Slam τίτλος, όμως, οι πάντες είδαν τον θετικό αντίκτυπο του φαινομένου “Φεντμπεργκ” όπως είχε ονομαστεί τότε η συνεργασία τους με τον παλαίμαχο τενίστα να δέχεται “βροχή” προτάσεων την επόμενη περίοδο.

“Το τηλέφωνό μου χτύπαγε συνέχεια και άκουγα πολύ ενδιαφέροντα project. Αλλά δεν ήμουν έτοιμος να θυσιάσω και πάλι τοσα πολλά για το τένις. Ταξίδευα όλη τη ζωή μου, τώρα είμαι σε άλλη φάση. Λίγο αθλητισμός, λίγο οικονομικά και πάνω απ’όλα οικογένεια. Είμαι χαρούμενος τώρα” καταλήγει!

 

Κώστας Αϊτάκης

Video highlights
Previous articleAdios Conchita Martinez!
Next articleΗ τεράστια δωρεά του “Βασιλιά”!