Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο 24χρονος Σουηδός ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. 

“Αποφάσισα να αποσυρθώ από το επαγγελματικό τένις. Σας ευχαριστώ όλους για τις υπέροχες αναμνήσεις. Τι ταξίδι ήταν! Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους μου καλή συνέχεια. Ο Θεός είναι πάντα μεγάλος”, ανέφερε η ανακοίνωση του Ίμερ. 

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο ο Σουηδός είχε τιμωρηθεί με 18μηνο αποκλεισμό, καθώς έχασε 3 ελέγχους ντόπινγκ, δύο το 2021 και μία το 2022. Αρχικά ο Ίμερ είχε αθωωθεί ωστόσο μετά από έφεση της ITF στο Αθλητικό Δικαστήριο με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί. 

Ο Ίμερ είχε γράψει τότε στον προσωπικό του λογαριασμό: “Τον Ιανουάριο του 2022, η ITF μου επέβαλλε κατηγορίες για ενδεχόμενο παραβίασης των κανονισμών αντί-ντόπινγκ, επειδή έχασα τρεις ελέγχους μέσα σε ένα διάστημα 12 μηνών. 

Πάλεψα για αυτές τις κατηγορίες στην ακρόαση και απαλλάχθηκα από ένα ανεξάρτητο δικαστήριο με 3 κριτές τον Ιούνιο του 2022.Η ITF άσκησε έφεση στην απόφαση αυτή, παρόλο που οι 3 ανεξάρτητοι κριτές με είχαν αθωώσει υπό τους δικούς της κανονισμούς, και ζήτησε από το Αθλητικό Δικαστήριο να πάρει μια διαφορετική απόφαση, εξετάζοντας τα ίδια στοιχεία.

Χθες έμαθα ότι το Αθλητικό Δικαστήριο με απέβαλλε από το επαγγελματικό τένις για 18 μήνες, παρόλο που ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει απαγορευμένη ουσία, ούτε βρέθηκα θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Έχοντας ήδη αθωωθεί μια φορά και πιστεύοντας ακράδαντα πως δεν έγινε καν το 3ο παράπτωμα, βρίσκω την απόφασή τους άδικη. Επιπλέον, το βρίσκω δύσκολο να κατανοήσω πως θεωρούν σωστή μια τιμωρία αποκλεισμού 18 μηνών.

Καταλαβαίνω πως αυτοί οι κανονισμοί προσπαθούν να προστατεύσουν την ακεραιότητα του αθλήματός μας και πως υπάρχουν για κάποιο λόγο. Ωστόσο δεν πιστεύω πως τους παραβίασα και έχω τη συνείδησή μου καθαρή και τον Θεό μάρτυρά μου.”

Video highlights
Previous articleΤσεχία: Στον τελικό του διπλού η Σακελλαρίδη
Next articleΠλησίασε στο Top-400 ο Σακελλαρίδης!