Σε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση, η Λούσι Σαφάροβα ενημέρωσε πως θα αγωνιστεί για τελευταία φορά σε τουρνουά στο επερχόμενο Αυστραλιανό Όπεν λόγω προβλημάτων υγείας!


Η μόλις 31 ετών Τσέχα τενίστρια που λίγα χρόνια πριν (το 2015) έπαιζε τελικό Grand Slam κόντρα στην Σερίνα Γουίλιαμς στο Ρολάν Γκαρός και έφτανε μέχρι το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, αναγκάζεται καταπώς φαίνεται να εγκαταλείψει την ενεργό δράση!

Η ίδια ανακοίνωσε την απόφασή της το Σάββατο στην Πράγα όπου διεξάγεται ο τελικός FedCup ανάμεσα στην Τσεχία και τις Η.Π.Α. και ενημέρωσε πως δεν θα παίξει σε κάποιο τουρνουά μέχρι το Αυστραλιανό Όπεν και, η εκεί της παρουσία στα μονά και στα διπλά θα είναι η τελευταία φορά που θα την δούμε σε επαγγελματικό τουρνουά!

“Ανησυχία για την υγεία της” είναι ο επίσημος λόγος που δικαιολογεί αυτήν την απόφαση με την Σαφάροβα, όντως, να έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα την τελευταία διετία έχοντας πέσει στο Νο106 του κόσμου.

Το παλμαρέ της περιλαμβάνει επτά τίτλους στα μονά και 15 στα διπλά μεταξύ των οποίων και πέντε Grand Slam στο πλευρό της Μπέθανι Μάτεκ-Σαντς!

 

Κώστας Αϊτάκης