Αγαπητοί φίλες και φίλοι του τένις

Ορμώμενος από το δελτίο τύπου της ΕΦΟΑ και των τελευταίων εξελίξεων που αφορούν τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, πήρα το θάρρος να επικοινωνήσω μαζί σας και να εκφράσω την γνώμη μου για αυτό το θέμα δημοσίως. Εν αρχή να σας αναφερθώ, ονομάζομαι Παπανικολάου Κωνσταντίνος, είμαι εκλεγμένο μέλος της ΕΦΟΑ στην θέση του αντιπροέδρου της εθνικής επιτροπής και εκλεγμένο μέλος της Η΄ Ένωσης Σωματείων αντισφαίρισης και εδώ στην θέση του αντιπροέδρου.

Με το τένις ασχολούμαι ενεργά από το 1992, σαν γονέας τότε δυο αθλητών και συμμετείχα στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων αντισφαιριστών, ένας σύλλογος ο οποίος βοήθησε σε μεγάλο βαθμό το τένις στην εξέλιξη του, με τις προτάσεις τις ενέργειες και τις πιέσεις στην ΕΦΟΑ.

Την εποχή εκείνη και μέχρι την απομάκρυνση της λόγο των έργων ανακατασκευής, του χώρου σε Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, η ΕΦΟΑ είχε την έδρα της και την διαχείριση των οκτώ γηπέδων με το κεντρικό χωρικότητας περίπου 8.000 θέσεων όλα χωμάτινα. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις γινόντουσαν όλες οι μεγάλες διοργανώσεις, Davis cup, Federation cup, Μεσογειακοί αγώνες, Πανελλήνια Ανδρών- Γυναικών και juniors με κορυφαίο το διεθνές τουρνουά των 50.000.000 χορηγίας Μπουτάρη στο οποίο συμμετείχαν όλα τα μεγάλα ονόματα της ATP Από το 1995 η ΕΦΟΑ με νέα διοίκηση, ξεκίνησε την ανάπτυξη του τένις σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα επίπεδα, το τένις πλέων δεν ήταν ελιτίστικο άθλημα, στο όλο πρόγραμμα βοήθησαν πολύ οι εγκαταστάσεις του εθνικού κέντρου αντισφαίρισης με προγράμματα εθνικού επιπέδου σε όλες τις ηλικίες 12-14-16-18 ετών και εθνικών ομάδων Ανδρών – Γυναικών, με τα μεγαλύτερα ονόματα προπονητών της εποχής δεν θα αναφερθώ στα ονόματα τους διότι μπορεί κάποιους να ξεχάσω ή κάποιοι να μην θέλουν να αναφερθούν για δικούς τους λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αθλητές/τριες από την επαρχία που ήταν βαθμολογικά στην τετράδα ή οκτάδα δεν θυμάμαι ακριβώς και επιθυμούσαν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα τύχαιναν σχολικής φροντίδας με διαμονή και διατροφή στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου. Όλα αυτά μέχρι την Ολυμπιάδα, μετά η Ομοσπονδία της Αντισφαίρισης της Αντιπτέρισης της ξυλορακέτας και του squash έχει μείνει άστεγη χωρίς εγκαταστάσεις για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της.

Φαντάζεστε εάν είχε η ΕΦΟΑ το ΟΑΚΑ στην διαχείριση της και συνέχιζε τα προγράμματα της με την ανάπτυξη που έχει το άθλημα, που θα βρισκόταν τώρα το το Ελληνικό τένις; Ίσως να μην ήταν μόνοι τους ο Στέφανος και η Μαρία.

Τέλος εγώ ένας απλός άνθρωπος που η ζωή μου είναι το τένις, που το ζω καθημερινώς με όλες τις χαρές και τις απογοητεύσεις του, θέλω να παρακαλέσω την διοίκηση του ΟΑΚΑ, την Υπουργό Κυρία Μενδώνη, τον Υφυπουργό Κύριο Αυγενάκη, ακόμα και τον Πρωθυπουργό Κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, που γνωρίζω ότι αγαπάει και εκείνος το τένις. Εάν θέλουν να μεγαλουργήσει το άθλημα, να ξανασκεφθούν το θέμα για να βρουν ένα τρόπο και οι δυο πλευρές επιστρέφοντας την διαχείριση του ΟΑΚΑ στην ΕΦΟΑ, που γνωρίζει όσο κανείς άλλος το άθλημα, τις παθογένειες του και τον τρόπο βελτίωσης τους. Δεν μπορεί ένα Ολυμπιακό άθλημα με τις τόσες διεθνής επιτυχίες και τόσο δημοφιλή, να μην έχει τον δικό του χώρο.

Τώρα όσο για τον κύριο Ιωάννη Στασινόπουλο, του οποίου δεν θα αναφερόμουν από σεβασμό στο όνομα του, αλλά ήδη έχει δημοσιευθεί, γνωρίζω ότι αγαπάει πολύ το τένις και θέλω προσωπικά από βάθος καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια για την χορηγία του, μακάρι να βρεθούν και άλλοι σαν το κύριο Στασινόπουλο, θα βοηθούσαν πολύ το τένις. Θερμή παράκληση Κύριε Στασινόπουλε να το ξανασκεφτείτε και να υπαναχωρήσετε με τον όμιλο σας στην προσφορά για το ΟΑΚΑ και να μην μπείτε εμπόδιο στην διεκδίκηση της ΕΦΟΑ, να μην δημιουργηθεί αντιπαλότητα αλλά συνεργασία στο μέλλον, άλλωστε προσωπικά δεν βλέπω και τόσο αποδοτική αυτήν την επένδυση για την εμβέλεια του ομίλου σας, ίσως υπάρχουν και άλλες σκέψεις καλύτερες στο χώρο του τένις πάλι.

Ευχαριστώ όσους είχαν την υπομονή να με διαβάσουν και συγγνώμη εάν σας κούρασα, από πλευράς μου πιστεύω πως κάποιος έπρεπε να τα γράψει, αφού δεν το έκανε κανείς πήρα το θάρρος και το έκανα εγώ, τώρα ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ότι θέλει.

Φιλικά και με τιμή

Παπανικολάου Κωνσταντίνος


“Η άποψή μου” είναι η θεματική στήλη των αναγνωστών του Tennis24, ικανοποιώντας έτσι την “ανάγκη” των αγνών φιλάθλων να εκφράσουν την γνώμη τους για οποιοδήποτε θέμα (τενιστικό) τους απασχολεί.

Τα κείμενα τα οποία θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο info@tennis24.gr, θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένα, με ονοματεπώνυμο, συντακτικά ορθά (τόνους, διαστήματα, παράγραφοι, όχι κεφαλαία) και φυσικά να σέβονται τον αναγνώστη και το ίδιο το άθλημα, σε κόσμιο και τενιστικό πλαίσιο. Aν θέλετε να επισυνάψετε και μια φωτογραφία της αρεσκείας σας, θα πρέπει να έχει διάσταση πάνω από 1000×500 pixels σε jpg μορφή, διαφορετικά θα επιλέξουμε εμείς μια αντιπροσωπευτική για το άρθρο σας.