Ο Γκαέλ Μονφίς κέρδισε ελεγχόμενα έναν Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ που “ξύπνησε” πολύ αργά σε έναν τελικό στο Ρότερνταμ που θα ξεχαστεί γρήγορα…


 

Αυτός ήταν, σε κάθε περίπτωση, ο πιο εύκολος τελικός καριέρας του Γκαέλ Μονφίς!

Ο 33χρονος Γάλλος βρήκε απέναντι του έναν πάρα πολύ κακό Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ με συνέπεια, δίχως καν να χρειαστεί να κάνει τρομερά πράγματα, να κερδίσει απόλυτα ελεγχόμενα τον Καναδό με 6-2, 6-4 και να υπερασπιστεί πετυχημένα το ABN AMRO Open!

Ο Μονφίς όδευε προς τη συντριβή του αντιπάλου του όταν και προηγήθηκε με 6-2, 5-1 σε ένα διάστημα όπου ο Αλιασίμ ήταν αποκαρδιωτικός, ωστόσο, κάπου εκεί ο Καναδός έκανε μια γενναία προσπάθεια επιστροφής αλλά ήταν πάρα πολύ αργά…

Περιμέναμε έναν διασκεδαστικό και ανταγωνιστικό τελικό ανάμεσα σε δύο εξαιρετικούς αθλητές αλλά ο Αλιασίμ βρέθηκε πραγματικά σε τόσο κακή μέρα μέχρι και το 5-1 του δεύτερου σετ που ήταν αδύνατον να δούμε έναν ποιοτικό τελικό το απόγευμα της Κυριακής.

Όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού του Καναδού κατέρρευσαν τελείως κόντρα στον Μονφίς αλλά τα δύο μεγάλα του όπλα, το σερβίς και το forehand, τον απογοήτευαν ξανά και ξανά με πάρα πολλά αβίαστα λάθη.

Ο Μονφίς, από την άλλη, χρειαζόταν απλά να κρατά τον Αλιασίμ σε ράλι και το λάθος ερχόταν συνήθως από την πλευρά του Καναδού.

Aυτός ήταν ο δέκατος τίτλος καριέρας για τον Lamonf, ο οποίος μάλιστα, για πρώτη φορά στην καριέρα του, κατακτά δεύτερο τουρνουά σε μία σεζόν!

Ο προηγούμενος του τίτλος ήρθε ακριβώς την περασμένη εβδομάδα στο Μονπελιέ.

Όσον αφορά στον Αλιασίμ, έχει φτάσει στα 19 του σε 4 τελικούς ATP ήδη, ωστόσο, έχει φύγει ηττημένος σε όλες τις περιπτώσεις, δείγμα του ότι σίγουρα υπάρχει μεγάλο άγχος ενόψει της κατάκτησης του πρώτου του τίτλου και το μάθημα που έμαθε το απόγευμα της Κυριακής στο Ρότερνταμ θα του είναι σίγουρα χρήσιμο.

ROTTERDAM TOURNAMENT DRAW | DOUBLES

Κώστας Αϊτάκης