Σύγχυση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Άστρα Σάρμα με την Τζούλια Γκάτο Μοντικόνε, για τον 1ο γύρο του Copa Colsanitas, στη Μπογκοτά της Κολομβίας.

Ο chair umpire τα έκανε “θάλασσα”, μπέρδεψε το σκορ και έδωσε το 3ο γκέιμ του 3ου σετ στην Ιταλίδα, παρά το γεγονός ότι είχε κερδίσει μόλις δυο πόντους!

Αντιθέτως, η Αυστραλή κέρδισε τέσσερις πόντους και θα έπρεπε να ανταμειφθεί με το μπρέικ (1-2). Παρ’ όλα αυτά, ο διαιτητής τα έχασε, μπερδεύτηκε, αναφωνούσε λάθος το σκορ μετά από κάθε πόντο και εν τέλει το γκέιμ πήγε λανθασμένα στην Γκάτο Μοντικόνε.

Απίστευτο σκηνικό, σε τουρνουά υψηλού επιπέδου (WTA, 250), που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Η Ιταλίδα προκρίθηκε στον 2ο γύρο με 4-6, 7-5, 6-1, εκμεταλλευόμενη το δώρο του διαιτητή.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε την σύγχυση που προκλήθηκε:

Μετά το τέλος του ματς, η Σάρμα, έξαλλη, έγραψε στο Twitter:

“Ήταν εξωφρενικό. Μου είπε πως δεν ήταν σίγουρος για το σκορ, αλλά από τη στιγμή που δεν μπορούσα να του θυμίσω έναν-έναν τους πόντους που κέρδισα στο γκέιμ, δεν μπορούσα να μαλώσω μαζί του”.

Η Αυστραλή, μίλησε και με τη supervisor του τουρνουά, Κριστίνα Ρομέρο, η οποία της έδωσε την παρακάτω, ντροπιαστική απάντηση:

“Στο μέλλον, θα πρέπει να προσέχεις περισσότερο το σκορ και όχι να είσαι συγκεντρωμένη μόνο στο τένις σου. Δεν έχεις δικαιολογία. Ελπίζω να έμαθες το μάθημά σου”.

 

Δημήτρης Χαλιάπας