Σε ματς της κατηγορίας F5 του ITF Futures, ο Νταν Άντιντ έκανε κάτι που συμβαίνει σπάνια, κέρδισε παιχνίδι χωρίς να χάσει ούτε έναν πόντο!


 

Μόνο συχνό φαινόμενο δεν είναι, ένας τενίστας να καταφέρει να πάρει νίκη σε επίσημο παιχνίδι, κερδίζοντας όλους, τους 48 πόντους που παίχτηκαν στο γήπεδο! Ο Νταν Άντιντ, το κατάφερε όμως.

Σε έναν αγώνα στο F5 του ITF Futures στο Πουατιέ της Γαλλίας, ο 18χρονος Γάλλος κατάφερε να κερδίσει με… Golden match τον 34χρονο Βρετανό Φρέντι Πρίοτρον, μέσα σε κάτι λιγότερο από 30 λεπτά αγώνα.

Ο νεαρός, προκρίθηκε έτσι στο κυρίως ταμπλό του θεσμού της χώρας του, μιας και το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν για τα προκριματικά της διοργάνωσης. Ο Άντιντ δεν χαρίστηκε ούτε στο ελάχιστο στον Πρίοτρον, μη αφήνοντας τον να κερδίσει ούτε πόντο και σημείωσε κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια στο τένις.

Παρόμοια παραδείγματα σε μεγάλες διοργανώσεις δεν υπάρχουν, πράγμα που φανερώνει και την δυσκολία και την σπανιότητα αυτού του επιτεύγματος. Για την ιστορία, ο νεαρός Γάλλος που το κατάφερε ειναι στο Νο856 της παγκόσμιας κατάταξης στην ΑΤΡ, γεννημένος στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Δημήτρης Χαλιάπας