Σε ηλικία μόλις 63 ετών, “έφυγε” από τη ζωή ο Ντάνιελ Ντελ Πότρο, πατέρας του κορυφαίου Αργεντίνου τενίστα των τελευταίων χρόνων, Χουάν Μάρτιν.

Ο Ντάνιελ Ντελ Πότρο αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του το τελευταίο διάστημα και από τα μέσα Δεκεμβρίου βρισκόταν σε ιδιωτική κλινική στο Μπουένος Άιρες, ωστόσο δεν άντεξε και την Δευτέρα (11/01) απεβίωσε.

Κτηνίατρος και κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, ο Ντάνιελ Ντελ Πότρο διατηρούσε ένα πολύ χαμηλό προφίλ και στήριζε απομακρυσμένα τον γιο του, στα ταξίδια του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο θάνατος του πατέρα του, ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο για τον Χουάν Μάρτιν ο οποίος έχει υποβληθεί σε τρεις εγχειρήσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και δεν έχει αγωνιστεί από τον Ιούνιο του 2019.

Πρόσφατα ακολούθησε μια πρωτοποριακή θεραπεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο δεξί του γόνατο, ωστόσο είναι άγνωστο το πότε και αν θα επιστρέψει τελικά στο ATP Tour.

Ο Ράφαελ Ναδάλ, μέσω της ακαδημίας του, ήταν από τους πρώτους που ευχήθηκαν συλληπητήρια στον Ντελ Πότρο, όπως και ο θρυλικός συμπατριώτης του, Γκιγέρμο Βίλας.

“Αγαπητέ Χουάν Μάρτιν, σου στέλνουμε την αγάπη μας και τα συλληπητήριά μας σε εσένα και την οικογένειά σου, σε αυτή τη λυπητερή ημέρα. Αναπαύσου εν ειρήνη Ντάνιελ Ντελ Πότρο” έγραψε η ακαδημία του Ισπανού.