Δύο σημαντικές απαντήσεις για ερωτήματα που τίθενται κατ’επανάληψη τις τελευταίες ημέρες, έδωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο πλαίσιο επίσημης δήλωσης την Τετάρτη (12/01).

Ο 34χρονος Σέρβος απολογήθηκε για το γεγονός ότι ενώ ήταν θετικός στον κορονοϊό πήγε σε φωτογράφιση στο Βελιγράδι ενώ απέδωσε σε λάθος της ομάδας και του ατζένη του την λανθασμένη συμπλήρωση του ταξιδιωτικού εγγράφου για να μπει στην Αυστραλία.

Σύμφωμα με όσα αποκαλύφθηκαν στη δίκη της Δευτέρας, ο Νόλε έμαθε ότι ήταν θετικός στις 16 Δεκεμβρίου, μετά την συμμετοχή του σε εκδήλωση με παιδιά στην ακαδημία του. Βέβαια, την επόμενη ημέρα δεν θέλησε να ακυρώσει την φωτογράφιση της L’equipe και ζήτησε συγνώμη γι’αυτό.

“Θέλω να βάλω τέλος στην παραπληροφόρηση σχετικά με τη συμμετοχή μου σε εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο πριν το θετικό μου τεστ. Θέλω να τονίσω ότι προσπάθησα πάρα πολύ να διασφαλίσω την ασφάλεια όλων και τη συμμόρφωσή μου με τους κανόνες.

Παρακολούθησα έναν αγώνα μπάσκετ στο Βελιγράδι στις 14 Δεκεμβρίου, μετά τον οποίο αναφέρθηκε ότι ορισμένοι άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί με COVID-19. Παρόλο που δεν είχα συμπτώματα COVID, έκανα ένα rapid test στις 16 Δεκεμβρίου, το οποίο ήταν αρνητικό. Tην ίδια μέρα έκανα και ένα PCR.

Την επόμενη μέρα παραυρέθηκα σε μια εκδήλωση τένις με παιδιά στο Βελιγράδι και έκανα ένα rapid test πριν πάω στην εκδήλωση, και ήταν αρνητικό. Ήμουν ασυμπτωματικός και ένιωθα καλά και δεν είχα λάβει ειδοποίηση για θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης PCR παρά μόνο μετά από αυτό το συμβάν.

Την επόμενη μέρα, στις 18 Δεκεμβρίου, βρέθηκα στο κέντρο μου στο τένις στο Βελιγράδι για να εκπληρώσω μια μακροχρόνια δέσμευση για συνέντευξη και φωτογράφιση της l’Equipe. Ακύρωσα όλες τις άλλες εκδηλώσεις εκτός από τη συνέντευξη της l’Equipe. Ένιωσα υποχρεωμένος να προχωρήσω και να πραγματοποιήσω τη συνέντευξη στην l’Equipe, καθώς δεν ήθελα να απογοητεύσω τη δημοσιογράφο, αλλά φρόντισα να αποστασιοποιηθώ κοινωνικά και να φορέσω μάσκα εκτός από τη στιγμή της φωτογραφίας. Μόλις πήγα σπίτι, κατάλαβα ότι ήταν λάθος και έπρεπε να επαναπρογραμματίσω αυτή την υποχρέωση”

Το μέγα λάθος στο ταξιωτικό έγγραφο

Στη συνέχεια της δήλωσής του, ο Τζόκοβιτς αναφέρθηκε στη λάθος συμπλήρωση του ταξιδιωτικού εγγράφου για να μπει στην Αυστραλία. Σύμφωνα με τον Σέρβο, η ομάδα και ο ατζέντης του δεν συμπλήρωσαν σωστά το έγγραφο, ξεχνώντας να αναφέρουν το ταξίδι στη Μαρμπέγια της Ισπανίας, πριν την είσοδο στην Αυστραλία.

“Σχετικά με το θέμα της ταξιδιωτικής μου δήλωσης, αυτή υποβλήθηκε από την ομάδα μου  -όπως είπα στους υπαλλήλους μετανάστευσης κατά την άφιξή μου- και ο ατζέντης μου ζητά ειλικρινά συγγνώμη για το διοικητικό λάθος σημειώνοντας το λάθος πλαίσιο για το προηγούμενο ταξίδι μου πριν έρθω στην Αυστραλία. Ήταν ανθρώπινο λάθος και σίγουρα όχι εσκεμμένο. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς σε μια παγκόσμια πανδημία και μερικές φορές αυτά τα λάθη μπορεί να συμβούν. Σήμερα, η ομάδα μου παρείχε πρόσθετες πληροφορίες στην αυστραλιανή κυβέρνηση για να διευκρινίσει αυτό το θέμα”

Κλείνοντας, ο Τζόκοβιτς ανέφερε: “Αν και θεώρησα ότι ήταν σημαντικό να σταματήσω την παραπληροφόρηση, δεν θα κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο με απόλυτο σεβασμό προς την Αυστραλιανή Κυβέρνηση στην τρέχουσα διαδικασία.

Είναι πάντα τιμή και προνόμιο να παίζεις στο Australian Open. Το Australian Open είναι από τα πιο αγαπητά τουρνουά στον κόσμο και θέλω απλώς να έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ ενάντια στους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και να παίξω μπροστά σε ένα από τα καλύτερα πλήθη στον κόσμο”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Video highlights